Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Жителів Курська переселять до тимчасово окупованих курортів Запорізької області

Жителів Курська переселять до тимчасово окупованих курортів Запорізької області

Жителів Курська переселять до тимчасово окупованих курортів Запорізької області

Фото: Бердянськ сьогодні/Фото: Бердянск сегодня

Тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що жителів Курської області планують переміщувати до курортних міст Бердянська та Кирилівки, які перебувають під російською окупацією.

Громадян РФ з Курська збираються заселяти в пансіонати та санаторії Бердянська та Кирилівки. Так званий губернатор тимчасово окупованої частини Запорізької області Євгеній Балицький на своєму телеграм-каналі написав, що переговорив з цього приводу зі Смирновим:

“Детально обговорили питання розміщення жителів Курської області, які змушені залишити свої будинки, на курортах Азовського узбережжя. Крім того, доручив Адміністрації Губернатора та Уряду Запорізької області забезпечити на місцях роботу фахівців, які надаватимуть психологічну та юридичну допомогу вимушеним переселенцям”.

Найближчим часом перші рейси з росіянами з Курської області будуть доставлені до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області.

Що відомо про ситуацію в Курській області:

6 серпня російські офіційні джерела повідомили про те, що українські війська прорвали кордон і вторглися на територію Курської області. Ця подія викликала чималий резонанс, але тривалий час Збройні сили України утримувалися від коментарів.

12 серпня Володимир Путін, президент РФ, провів термінову нараду з військовими, силовиками та представниками влади щодо ситуації в Бєлгородській, Брянській і Курській областях. Путін поставив завдання перед російськими силами у Курській області, висловивши невдоволення в.о. губернатора Курської області Олексія Смирнова за обговорення питань, що, на його думку, повинні вирішуватися Міністерством оборони. Путін наказав Смирнову зосередитися лише на соціально-економічних питаннях регіону.

13 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив, що, незважаючи на інтенсивні бої, українські сили продовжують просування на території Курської області. На даний момент під контролем України перебувають 74 населені пункти Курщини.