Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Запорізького власника великого проросійського телеграм-каналу звинувачують в колабораціонізмі

Запорізького власника великого проросійського телеграм-каналу звинувачують в колабораціонізмі

Запорізького власника великого проросійського телеграм-каналу звинувачують в колабораціонізмі

Володимир Рогов. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Колишнього мешканця Запоріжжя звинувачують у колабораційний діяльності. За даними слідства, його підозрюють в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Чоловік тривалий час поширює проросійську пропаганду в своєму телеграм-каналі на аудиторію в понад 100 тисяч підписників.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Колишній запоріжець, який зараз мешкає на тимчасово окупованій території Запорізької області з початку повномасштабного вторгнення почав поширювати проросійську пропаганду в своєму телеграм-каналі та закликав до змінення меж території та державного кордону України. Крім того, чоловік часто висловлює своє негативне ставлення до української влади, заперечує збройну агресію Росії та виправдовує її.

Як зазначають в прокуратурі, раніше власника телеграм-каналу вже судили за державну зраду та пособництво проросійському пропагандисту. Наразі поліцейські проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Мова йде про запорізького колаборанта Володимира Рогова. Раніше Inform.zp.ua писав, що його засудили до 15 років позбавлення волі. Він ще у 2014 році добровільно перейшов на бік окупантів.

Нагадаємо, що житель Оріхова, який тривалий час очолював Оріхівську районну раду, та декілька разів був її депутатом, підозрюється у колабораціонізмі. 

Читайте також:

Двох очільників навчальних закладів у тимчасово окупованому Мелітополі звинувачують у колаборційній діяльності. 

Прикордонники затримали трьох громадян України, які намагались незаконно потрапити до Молдови. Серед них був мешканець Запорізької області.

У Запоріжжі до місцевого мешканця підійшов чоловік і попросив телефон, щоб терміново комусь зателефонувати. Після цього він зник у невідомому напрямку разом зі смартфоном. Правоохоронці знайшли шахрая та повідомили йому про підозру.