Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни вкрали понад мільйон тонн українського зерна на тимчасово окупованій частині Запорізької області

Росіяни вкрали понад мільйон тонн українського зерна на тимчасово окупованій частині Запорізької області

Росіяни вкрали понад мільйон тонн українського зерна на тимчасово окупованій частині Запорізької області

Ілюстративне фото

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти продовжують масове викрадення зернових та технічних культур. Цьогоріч росіяни вивезли близько півмільйона тонн пшениці, що становить сьому частину всього зерна, яке Росія продала на експорт. Планують вивезти ще 200 тисяч тонн.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

Росіяни грабують українське зерно з початку повномасштабного вторгнення. Той врожай, який зберігався на зерносховища, елеваторах та в Бердянському порту з попередніх років – було вивезено в Крим та на територію Росії. 

“Приблизно один мільйон вісімсот тисяч гектарів було на території Запорізької області всього. На сьогодні 80 відсотків окуповані, тож приблизно мільйон чотириста тисяч гектарів ворог сьогодні контролює. І на цих територіях вирощується велика кількість врожаю”, – зазначив Іван Федоров.

В перший рік окупації втрати агросектору Запорізької області склали понад 7 мільярдів грн через викрадені зернові та технічні культури. 

Як зазначив голова ЗОВА, на тимчасово окупованих територіях немає голоду, попри вивезення українського зерна у великих масштабах.

Нагадаємо, цього року сільськогосподарські підприємства Запорізької області почали збирати врожай на один тиждень раніше. Вже скосили 94% засіяних полів. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що в окупованому Бердянську 7 лютого зафіксували появу Kapitan Mironov. Ймовірно, це було судно, яке вивозило з окупованого Півдня України крадене зерно, або ж металобрухт.

Читайте також:

Аграрії зібрали 295,7 тисячі тонн зернових та зернобобових культур у Запорізькій області. Середня врожайність на гектар наразі складає 2,39 тонни.

Тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що жителів Курської області планують переміщувати до курортних міст Бердянська та Кирилівки, які перебувають під російською окупацією.

Російські війська перекидають на Покровський напрямок всі наявні резерви, зокрема з окупованого Бердянська Запорізької області.