Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Кабмін оновив порядок створення тимчасових лікарень на випадок карантину

Кабмін оновив порядок створення тимчасових лікарень на випадок карантину

Кабмін оновив порядок створення тимчасових лікарень на випадок карантину

Коронавірус у Запорізькій області. Фотоілюстрація/Коронавирус в Запорожской области. Фотоиллюстрация

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що оновлює порядок створення тимчасових спеціалізованих закладів охорони здоров’я з протиепідемічним режимом у випадку введення карантину. Цей крок виконано на основі Закону України «Про систему громадського здоров’я», який вступив у дію 1 жовтня 2023 року.

Про це повідомляється на сайті “Урядовий портал”.

Раніше регулювання цього питання здійснювалося наказом МОЗ від жовтня 2020 року, який невдовзі буде скасований. Новий порядок передбачає створення спеціалізованих лікарень, ізоляторів та обсерваторів на основі чітко визначених вимог до приміщень. Він також визначає категорії осіб, які підлягають розміщенню в таких закладах, а також механізми залучення як медичних, так і немедичних працівників для роботи в них.

На сьогодні підстав для оголошення карантину в країні немає. Проте у випадку спалаху інфекційних хвороб, тимчасові лікарні можуть бути розгорнуті для додаткового забезпечення медичної допомоги пацієнтам і запобігання поширенню інфекцій.

Закон України «Про систему громадського здоров’я» спрямований на створення комплексної системи громадського здоров’я. Він включає запобігання хворобам, зміцнення здоров’я населення та забезпечення епідеміологічного нагляду. Закон також передбачає створення національної мережі установ для контролю та профілактики хвороб, що є важливою частиною угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Окрім того, документ гарантує кожній людині безпечні умови для життя та здоров’я, включно з харчовими продуктами, питною водою та довкіллям. Закон також закликає громадян дбати про своє здоров’я і здоров’я своїх дітей, не шкодити іншим та дотримуватися гігієни.


Нагадаємо, в Запорізькій області наразі не виявили випадки захворювання нового субваріанту коронавірусу «Omicron – FLiRT». Проте захворювання на коронавірус зростає.