Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » 903-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

903-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

903-й день війни: підсумки дня в Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 903-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрали головні новини для Запоріжжя та області за сьогодні.

Росія відвела деякі свої підрозділи з півдня України, щоб посилити оборону на території РФ у відповідь на ескалацію наступальних дій українських сил у Курській області.

12 серпня в Оріхівській громаді призупинили розгляд заяв щодо надання компенсації мешканцям за зруйноване житло. Таке рішення було прийняте на засіданні Комісії з питань фіксації пошкоджень будівель і споруд приватної та комунальної форми власності через збройну агресію Росії.

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт 18 серпня з 8:00 до 18:00 у Запоріжжі на Дніпровській ГЕС обмежать рух транспорту.

Тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що жителів Курської області планують переміщувати до курортних міст Бердянська та Кирилівки, які перебувають під російською окупацією.

Колишнього мешканця Запоріжжя звинувачують у колабораційний діяльності. За даними слідства, його підозрюють в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Чоловік тривалий час поширює проросійську пропаганду в своєму телеграм-каналі на аудиторію в понад 100 тисяч підписників.

Сьогодні, 14 серпня, аукціон з продажу 97,55% акцій АТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат” (ЗАлК) знову не відбувся через відсутність учасників.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти продовжують масове викрадення зернових та технічних культур. Цьогоріч росіяни вивезли близько півмільйона тонн пшениці, що становить сьому частину всього зерна, яке Росія продала на експорт. Планують вивезти ще 200 тисяч тонн.

14 серпня Кабінет Міністрів України погодив призначення Оксани Євгеніївни Матвіїшиної на посаду заступниці голови Запорізької обласної державної адміністрації.

На середину серпня зазвичай припадає пік цвітіння амброзії, що відразу відчувають люди, які мають алергію на цю рослину. Як захиститися від цвітіння, де найбільше осередків розростання амброзії та як з нею боряться в місті – читайте в цьому матеріалі.

Військові контррозвідки СБУ спільно з ЗСУ знищили на території Запорізької області російську Радіолокаційну станцію дальнього виявлення “Каста-2Е2”, вартістю близько 60 мільйонів гривень.

14 серпня президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження №84/2024-рп, яким звільнив Олександра Чуба з посади начальника Токмацької міської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області. На вакантне місце було призначено Романа Молодецького згідно з розпорядженням президента №85/2024-рп.