Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російський артобстріл у Запорізькій області: четверо поранених, зруйновані будинки та автівки

Російський артобстріл у Запорізькій області: четверо поранених, зруйновані будинки та автівки

Російський артобстріл у Запорізькій області: четверо поранених, зруйновані будинки та автівки

Обстріл Степногірська 15 травня
Фотоілюстрація

14 серпня російська армія здійснила артилерійський обстріл по Степногірській громаді Запорізької області. Внаслідок цього чотири людини отримали поранення, а також було пошкоджено кілька житлових будинків та транспортних засобів.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив, що серед постраждалих — дві жінки та два чоловіки.

Крім того, вибуховою хвилею та уламками серйозно пошкоджено декілька будинків, що належать місцевим жителям. Дві автівки також зазнали ушкоджень.

Нагадаємо,  сьогодні жителі Запорізької області почули звуки вибухів. Перші вибухи сталися близько 16:05, а наступні — о 16:32.

Іван Федоров повідомив, що Повітряні сили збили російський снаряд у небі над Запорізьким районом.

У ніч на 14 серпня 2024 року ЗСУ збивали у Запорізькій області БпЛА типу «Shahed». Всього було запущено 23 дрони з території Російської Федерації, з них – 17 збили.

Загалом було збито 17 російських БпЛА. Також збиття були у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Сумській,  Харківській та Житомирській областях.

Цієї ночі з території Росії було запущено 23 ударні БпЛА типу «Shahed», а саме із районів Чауда – Крим, Єйськ та Курськ.

Раніше Inform.zp.ua писав, що Росія відвела деякі свої підрозділи з півдня України, щоб посилити оборону на території РФ у відповідь на ескалацію наступальних дій українських сил у Курській області.


Читайте також: У Запорізькій області знищили російську РЛС “Каста” (ВІДЕО)