Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі збільшили перелік послуг у ЦНАПах

У Запоріжжі збільшили перелік послуг у ЦНАПах

У Запоріжжі збільшили перелік послуг у ЦНАПах

Центр надання адміністративних послуг

У Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Запоріжжі збільшили перелік сервісів, якими можуть скористатись містяни.

Про це повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація із посиланням на Міністерство цифрової трансформації України. 

Розпорядження № 722-р “Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523” прийняв кабінет Міністрів України від 02 серпня 2024 року.

Згідно з ним, перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАПи, доповнили такими сервісами:

  • люди, які перебували у полоні внаслідок збройної агресії проти України, зможуть стати на облік, щоб отримати путівки для лікування у санаторії чи отримати компенсацію вартості такого лікування, якщо вже оплатили його самостійно;
  • люди, які мають право на пільгу, а також члени їхніх сімей чи опікуни, зможуть внести свої дані до Реєстру пільговиків;
  • щомісячну грошову компенсацію зможуть оформити батьки чи інші законні представники дітей, які навчаються в освітніх закладах на територіях радіоактивного забруднення, та дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, і не харчуються в їдальнях цих закладів.

Нагадаємо, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина верещук відвідала запорізькі ЦНАПи та перевірила роботу єдиного вікна “Я – ветеран”. Через нього можна отримати 8 адміністративних послуг, серед яких посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю та встановлення факту одержання ушкоджень здоров’ю від вибухових речовин.