Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області вночі ЗСУ збивали російські БпЛА

У Запорізькій області вночі ЗСУ збивали російські БпЛА

У Запорізькій області вночі ЗСУ збивали російські БпЛА

Ілюстративне фото

У ніч на 15 серпня 2024 року ЗСУ збивали у Запорізькій області БпЛА типу «Shahed». Всього було запущено 29 дрони з території Російської Федерації, з них – всі збили.

Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Загалом було збито 29 російських БпЛА. Також збиття були у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській,Херсонській, Сумській, Чернігівській та Київській областях.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Цієї ночі з території Курської області 3 керовані авіаційні ракети Х-59. А також 29 БпЛА типу «Shahed» з із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ.

Раніше Inform.zp.ua писав, що 14 серпня російська армія здійснила артилерійський обстріл по Степногірській громаді Запорізької області. Внаслідок цього чотири людини отримали поранення, а також було пошкоджено кілька житлових будинків та транспортних засобів.

Нагадаємо, що Росія відвела деякі свої підрозділи з півдня України, щоб посилити оборону на території РФ у відповідь на ескалацію наступальних дій українських сил у Курській області.

Читайте також:

Військові контррозвідки СБУ спільно з ЗСУ знищили на території Запорізької області російську Радіолокаційну станцію дальнього виявлення “Каста-2Е2”, вартістю близько 60 мільйонів гривень.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти продовжують масове викрадення зернових та технічних культур. Цьогоріч росіяни вивезли близько півмільйона тонн пшениці, що становить сьому частину всього зерна, яке Росія продала на експорт. Планують вивезти ще 200 тисяч тонн.

Тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що жителів Курської області планують переміщувати до курортних міст Бердянська та Кирилівки, які перебувають під російською окупацією.