Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі виділять кошти на ремонт укриттів та харчування в школах

У Запоріжжі виділять кошти на ремонт укриттів та харчування в школах

У Запоріжжі виділять кошти на ремонт укриттів та харчування в школах

Ілюстративне фото

14 серпня депутати Запорізької міської ради внесли зміни у міські програми в галузі освіти. Зокрема нововведення стосуватимуться шкіл, дитячих садків та закладів вищої освіти.

Про це повідомили на сайті Запорізької міської ради.

Станом на сьогодні, близько 70 шкіл готові приймати учнів за очною та змішаною формою навчання. Для інших закладів освіти, які ще не мають необхідних укриттів, виділять близько 30 мільйонів гривень на проведення поточних ремонтів в школах та дитячих садках.

Найближчим часом Запорізька міськрада підпише меморандум з Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Загалом на харчування учнів пільгових категорій 1-4 класів з бюджету планують виділити 20 мільйонів гривень на 2024-2025 навчальний рік. Проте договір з організацією забезпечить 50% витрат, тож депутати затвердили виділення 10 мільйонів гривень на харчування для дітей.

Що відомо про новий навчальний рік у Запоріжжі?

Нагадаємо, що у Запоріжжі з початком нового навчального року 69 шкіл перейдуть на змішаний формат навчання, охопивши майже 27 тисяч учнів. Як зазначали в Запорізькій міській раді, учні 1-4 класів будуть забезпечені безкоштовним шкільним харчуванням.

Раніше Inform.zp.ua писав, що Запорізька область отримає частку з 1,5 мільярда гривень на покращення середньої освіти. Фінансування буде направлено на закупівлю навчального обладнання та підвищення кваліфікації вчителів. Зокрема, кошти підуть на оснащення шкіл сучасними засобами навчання та технікою для природничих кабінетів, зокрема фізики, хімії, біології, та географії.

Крім того, у Запорізькій області триває будівництво шести підземних шкіл, перші з яких планують ввести в експлуатацію наприкінці жовтня. Днями планують розпочати будівництво сьомої школи. Ймовірно, мова йде про навчальний заклад “Елінт”. 

Також Inform.zp.ua повідомляв, що в Запоріжжі розпочнуть роботу ще 18 комунальних дитячих садків. За дозволом батьків, діти будуть перебувати у закладах дошкільної освіти лише першу половину дня.