Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Безкоштовне професійне навчання у Запоріжжі для учасників бойових дій та людей з інвалідністю: деталі

Безкоштовне професійне навчання у Запоріжжі для учасників бойових дій та людей з інвалідністю: деталі

Безкоштовне професійне навчання у Запоріжжі для учасників бойових дій та людей з інвалідністю: деталі

Ілюстративне фото

У Запоріжжі учасники  бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти безкоштовне професійне навчання в сучасних закладах освіти. Таку можливість надає державна служба зайнятості.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр зайнятості.

Пройти безкоштовне навчання можуть учасники бойових дій. А також особи з інвалідністю внаслідок війни.

Бажаючі отримати послугу, мають надати відповідні документи:

  • паспорт громадянина України;
  • посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни; 
  • документ про професійну чи іншу освіту; 
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків. 
  • люди з інвалідністю внаслідок війни також мають подати копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальну програму реабілітації.

Щоб отримати направлення на навчання можна особисто звернутися до найближчого центру зайнятості, або заповнити форму онлайн на сайті. Для цього необхідно обрати:

  • бажаний вид навчання (професійно-технічне навчання, перепідготовка або підвищення кваліфікації);
  • професію;
  • центр професійно-технічної освіти із запропонованих.

Після заповнення заявки онлайн протягом 5 робочих днів надійде повідомлення про подальші кроки на вказані електронну адресу та номер телефону.

Професійне навчання буде проходити за очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання. Здобувачам освіти надаватиметься кімната в гуртожитку, якщо особа навчатиметься не за місцем проживання.

Для тих, хто не буде жити в гуртожитку, забезпечать компенсацію за проїзд до місця професійного навчання та у зворотному напрямку. Людям, які супроводжуватимуть особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, також надаватиметься місце для проживання та компенсація за проїзд.

Після закінчення навчання видаватиметься свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, або документ про підвищення кваліфікації. В залежності від обраного виду навчання.

З початку 2024 в обласних центрах зайнятості 1550 українців вже отримали направлення на навчання, 1546 вже його розпочали. З них – 1457 учасників бойових дій, з інвалідністю внаслідок війни – 89 людей.

Нагадаємо, що у Запоріжжі діє міська програма грошової допомоги людям з інвалідністю. Так запоріжці, яким пересадили органи, можуть отримати фінансову підтримку.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі відкрився Центр життєстійкості, який пропонує психологічну допомогу та тренінги для ВПО, ветеранів та родин з дітьми. Такі центри працюють по всій Україні в межах програми “Ти як?”.