Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Діти із Запорізької області можуть безкоштовно у вересні цього року поїхати в оздоровчий табір “Артек”

Діти із Запорізької області можуть безкоштовно у вересні цього року поїхати в оздоровчий табір “Артек”

Діти із Запорізької області можуть безкоштовно у вересні цього року поїхати в оздоровчий табір “Артек”

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

У Запорізькій області діти, які потребують особливої уваги, можуть у вересні поїхати безкоштовно на відпочинок в оздоровчий табір “Артек”. Він знаходиться на Закарпатті та в Київській області.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

Отримати безкоштовну путівку до табору “Артек” можуть діти від 7 до 18 років, які відносяться до таких категорій:

  • діти-сироти; 
  • діти, позбавлені батьківського піклування; 
  • діти учасників бойових дій;
  • діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення АТО;
  • діти зі статусом ВПО;
  • дітей з малозабезпечених сімей.
Оздоровчий табір “Артек”. Фото: ЗОДА
Оздоровчий табір “Артек”. Фото: ЗОДА

За даними Запорізької обласної державної адміністрації, вже 457 дітей відвідали Міжнародний дитячий оздоровчий центр «Артек». Мати 13-річної дівчини Дар’ї з тимчасово окупованого Бердянська розповіла, що її дитина дуже задоволена відпочинком в таборі.

“Донька відпочивала в таборі на Закарпатті. В неї з’явилося багато друзів з різних куточків України. Кожен день у дітей був заповнений цікавими заходами: майстер-класи, конкурси, вечорами – дискотеки. Була навіть екскурсія до замку Шенборна. Дозвілля було організоване на найвищому рівні, тож донька повернулася додому з найпозитивнішими враженнями”, – розповіла мати Дар’ї.

Оздоровчий табір “Артек”. Фото: ЗОДА
Оздоровчий табір “Артек”. Фото: ЗОДА

Щоб потрапити в новий набір у вересні, можна зателефонувати за номером телефону 098-017-37-25 і надати необхідні дані про дитину.

Раніше Inform.zp.ua писав, що 132 дитини із Запорізької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, поїхали на оздоровлення в дитячий табір «Артек».

Нагадаємо, що дівчата та хлопці пільгових категорій із Запорізької області зможуть безоплатно оздоровитися в наймальовничіших місцях України та за кордоном – в Данії і Італії.

Читайте також:

Родини, що мають дітей з вразливих категорій можуть отримати кошти на путівку до дитячого табору. Для цього достатньо скористатись програмою “єОздоровлення”.

У Запоріжжі з метою надання додаткових соціальних гарантій для багатодітних сімей надається матеріальна допомога. На родину можна отримати 5000 тис грн.