Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилася: що відомо

Інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилася: що відомо

Інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилася: що відомо

Фото: Генштаб ЗСУ / Фото: Генштаб ВСУ

У порівнянні із липнем цього року, інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилась у декілька разів. 

Про це повідомив командир групи спеціального призначення четвертого окремого загону Центру спеціального призначення “Омега” на псевдо Каспер у коментарі для LIGA.net.

За його словами, “на деяких напрямках бойові зіткнення і взагалі активні дії противника впали до нуля”.

Командир зазначає, що кількість спроб російської армії здійснити якісь маневри чи захопити території також зменшилась. А ті спроби, які росіяни все ж намагаються втілити, зупиняють за допомогою українських безпілотників.

“Вогневе ураження завдається на самому початку. Можна сказати, на пунктах постійної дислокації противника, з якого вони тільки починають рух на позиції. Ми повністю перекрили ворогу логістику”, – розповів Каспер.

Ймовірно, це пов’язано із тим, що росіяни перекидають підрозділи із Запорізького напрямку у Курську область.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, протягом минулої доби на Оріхівському напрямку російські війська намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районах Малої Токмачки і Новоданилівки та загалом провели три штурми.

Читайте також:

Військові контррозвідки СБУ спільно з ЗСУ знищили на території Запорізької області російську Радіолокаційну станцію дальнього виявлення “Каста-2Е2”, вартістю близько 60 мільйонів гривень.

У ніч на 15 серпня 2024 року Збройні сили України збивали у Запорізькій області БпЛА типу “Shahed”.