Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькому напрямку перебуває приблизно 75 тисяч військових РФ: тривають бої (КАРТА)

На Запорізькому напрямку перебуває приблизно 75 тисяч військових РФ: тривають бої (КАРТА)

На Запорізькому напрямку перебуває приблизно 75 тисяч військових РФ: тривають бої (КАРТА)

Джерело: ISW

Все російське угруповання на Запорізькому напрямку, включаючи передові позиції та тилові райони, налічує близько 75 тисяч осіб. Протягом минулої доби росіяни не досягли там жодних підтверджених успіхів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська проводили незначні наступальні операції на заході Запорізької області 15 серпня. А саме – здійснили наземні атаки поблизу Малої Токмачки на північний схід від Роботино та Новоданилівки на півночі від Роботино. Успіхів та просування вони не мали. 

Крім цього, ані українські, ані російські джерела не повідомляли про бойові дії на кордоні Донецької та Запорізької областей минулої доби.

Зазначається, що на Оріхівському напрямку продовжують діяти підрозділи російської 42-ї мотострілецької дивізії (58-а загальновійськова армія та Південний військовий округ).

Читайте також:

Вчорашній вибух у центрі тимчасово окупованого Бердянську: що відомо.

У порівнянні із липнем цього року, інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилась у декілька разів. На деяких напрямках бойові зіткнення і взагалі активні дії противника впали до нуля.

Військові контррозвідки СБУ спільно з ЗСУ знищили на території Запорізької області російську Радіолокаційну станцію дальнього виявлення “Каста-2Е2”, вартістю близько 60 мільйонів гривень.

Росія відвела деякі свої підрозділи із Запорізької області, щоб посилити оборону на території РФ. Причиною цього став наступ українців у Курській області.