Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Наступного тижня у Запоріжжі можуть ввести графіки відключення світла

Наступного тижня у Запоріжжі можуть ввести графіки відключення світла

Наступного тижня у Запоріжжі можуть ввести графіки відключення світла

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

У Запоріжжі можуть почати знову застосовувати графіки погодинних відключень через спеку та зростання споживання електроенергії по всій країні. Це може статись вже наступного тижня.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в етері телемарафону “Єдині новини”.

За її словами, підвищення температури повітря може значно вплинути на енергосистему України.

“…такі показники, як і будь-які додаткові пошкодження в результаті атак, або навіть погодні умови – те, що ми спостерігаємо і будемо спостерігати наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень. Однак ми будемо робити все для того, щоб, навіть якщо доведеться це зробити, ці графіки були максимально непомітними для наших споживачів. Максимально комфортними – важко сказати, але маємо бути готові до того, що поки що система чутлива”, – зазначила Гринчук.

Про дефіцит електроенергії в системі наступного тижня через спеку попереджають і в Укренерго. Диспетчерський центр прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%. Вони зазначають, що українська енергетика внаслідок російських обстрілів втратила більше 9 ГВт генерації і зараз додаткових потужностей в системі немає. У компанії закликають ощадливо споживати електроенергію.

Нагадаємо, саме заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук нещодавно заявила, що до енергосистеми країни незабаром під’єднають додаткові потужності. Через це у Запоріжжі поки не буде жорстких обмежень та графіків відключень світла, навіть якщо повернеться аномальна спека.