Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни можуть готувати провокації на ЗАЕС

Росіяни можуть готувати провокації на ЗАЕС

Росіяни можуть готувати провокації на ЗАЕС

ЗАЕС. Ілюстрація

Росіяни можуть готувати провокації на Запорізькій та Курській атомних електростанціях. Звинуватити у цьому збираються Україну.

Про це повідомив Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України.

“В них не спрацював сценарій звинуватити нас в тероризмі і наступі на Курську АЕС, тепер вони брешуть про «брудну бомбу» і нашу можливу провокацію”, – зазначив Коваленко.

Про нібито підготовку до теракту пишуть і російські медіа, а також так звана “влада” на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, наприклад, колаборант Володимир Рогов. Зокрема, вони заявляють, що українські військові збираються вдарити по місцях зберігання відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій та Курській АЕС, щоб звинуватити у цьому РФ.

Росіяни масово заявляють про підготовку до атаки по ЗАЕС
Скріншот з російських джерел
Росіяни масово заявляють про підготовку до атаки по ЗАЕС
Скріншот з окупаційних джерел

Нагадаємо, 11 серпня у тимчасово окупованому Енергодарі біля території Запорізької атомної електростанції сталася пожежа на обʼєкті технічного водопостачання. Тоді у мережі з’явилась інформація, що загоряння було у градирні, яказнаходиться приблизно за кілометр від ЗАЕС. Пізніше так званий “директор” Запорізької АЕС Юрій Черничук сказав, що до градирні влетів український дрон, після чого він здетонував і розпочалася пожежа.