Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі зафіксовано випадки підпалів автомобілів військових

У Запоріжжі зафіксовано випадки підпалів автомобілів військових

У Запоріжжі зафіксовано випадки підпалів автомобілів військових

Підпал авто / Поджог машин.
Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

Майже в усіх регіонах України, включно з Запорізькою областю, зафіксовано умисні підпали транспортних засобів, що належать військовим, релейних шаф, а також будівель РТЦК та СП.

Про це повідомив начальник поліції Запорізької області Артем Кисько.

За його словами, протягом останнього тижня кілька таких випадків сталися і в Запоріжжі. Російські спецслужби вербують молодих людей, раніше судимих осіб, ігроманів або людей із наркотичною залежністю для скоєння цих злочинів.

“Куратори проводять попередню системну роботу з потенційними правопорушниками. Далі алгоритм простий: вони здійснюють підпали, надсилають відеопідтвердження в режимі реального часу та отримують плату на картку, а часто взагалі не отримують,” – йдеться в повідомленні.

Затримані, яких підозрюють у навмисних підпалах, мають вік від 13 до 45 років. За ці злочини їм загрожує довічне ув’язнення за диверсійну та підривну діяльність, спрямовану на перешкоджання Силам безпеки та оборони країни.

“Звертаємося насамперед до батьків: контролюйте поведінку дітей, їхні інтереси в соцмережах та застосунки на гаджетах, щоб вберегти їх від непоправного та не дати зламати собі життя змолоду,” – зазначив Артем Кисько.

Військових закликають залишати свої автомобілі в гаражах, на охоронюваних стоянках або паркінгах, уникаючи неосвітлених та малолюдних місць.

Нагадаємо, навесні у Запоріжжі невідомі намагалися підпалити один із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

За повідомленням пресслужби ГУНП у Запорізькій області, цей випадок був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11 травня за ознаками ч. 1 ст. 258 КК України, як терористичний акт, здійснений невстановленими особами шляхом підпалу Шевченківського ТЦК та СП у Запоріжжі.