Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Запоріжці отримають понад 1 млн грн компенсації за зруйноване житло

Запоріжці отримають понад 1 млн грн компенсації за зруйноване житло

Запоріжці отримають понад 1 млн грн компенсації за зруйноване житло

Житло. Ілюстрація/Жилье. Иллюстрация

Під час чергового засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджене житло, було ухвалено рішення про виплату компенсацій ще 18 жителям Запоріжжя. Загальна сума виплат становитиме понад 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Про це повідомила в.о. міського голови Регіна Харченко.

“15 серпня комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій ухвалила рішення щодо 18 заявок. Виплати здійснюватиме держава за програмою «єВідновлення»,” – зазначається в повідомленні.

Загалом комісія вже погодила 602 заявки на суму понад 36 мільйонів гривень. Подати запит на компенсацію можна через Центри надання адміністративних послуг або через додаток «Дія».

Як подати запит на компенсацію за пошкоджене майно.

З 1 серпня розпочався другий етап державної програми, що допомагає українцям, які втратили житло через агресію РФ. Тепер через застосунок “Дія” можна подати заяву на компенсацію та отримати житловий сертифікат для купівлі нового помешкання.

Як податися:

  1. Подайте інформаційне повідомлення про пошкоджене або знищене нерухоме майно, якщо цього ще не зроблено.
  2. Скористайтесь послугою єВідновлення в “Дії” для подачі заяви на компенсацію.

Заяву можуть подати лише одноосібні власники житла, яке було зруйноване після 24 лютого, не підлягає відновленню, розташоване на неокупованій території, та зареєстроване в Державному реєстрі речових прав. Власник також не повинен мати судимості за злочини проти нацбезпеки.

Цю послугу розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID, UK aid TAPAS Project та Світового банку.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті програми єВідновлення в розділі «Зруйноване житло» https://erecovery.diia.gov.ua/

Читайте також:

  • Залишаєте дім під час війни? 8 кроків, щоб зберегти майно та захистити житло.
  • У Запоріжжі на 85% виконали відбудову будинку по вулиці Миру, 14.
  • На початку липня у Запоріжжі оголосили тендер на реконструкцію двох під’їздів зруйнованого у 2022 році будинку по вулиці Зестафонська, 8. Строк виконання робіт – до 31 грудня 2025 року.
  • Багатоповерхівка по вулиці Незалежної України, 67 постраждала 2 березня 2023 року. Тоді російська ракета влучила в будинок, де мирно спали мешканці. Наразі відновлення п’ятиповерхівки продовжується
  • Об’єдналися заради допомоги: волонтери в Запоріжжі відновили будинок.