Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізьку школу-інтернат №2 оновлять для змішаного навчання: що планують змінити

Запорізьку школу-інтернат №2 оновлять для змішаного навчання: що планують змінити

Запорізьку школу-інтернат №2 оновлять для змішаного навчання: що планують змінити

Фото: ЗОДА/Фото: ЗОГА

Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2 готується до нового навчального року, плануючи впровадження змішаного формату навчання. На території закладу плануються ремонтні роботи для підготовки до нових умов.

Про це повідомила Запорізька обласна державна адміністрація.

Школа спеціалізується на навчанні дітей з особливими освітніми потребами, які потребують інклюзивного середовища. Впровадження змішаного формату навчання розпочалося минулого року і вже дало позитивні результати, що відзначають як вчителі, так і батьки.

Запорізька школа-інтернат №2, яку готують до змішаного формату навчання
Фото: ЗОДА

«Ми маємо досвід змішаного навчання. Для дітей з особливими потребами важливо живе спілкування з однолітками і вчителями. Це суттєво сприяє їхньому розвитку і засвоєнню матеріалу», — зазначила т.в.о. директора школи Наталія Кисла.

Запорізька школа-інтернат №2, яку готують до змішаного формату навчання
Фото: ЗОДА

У школі-інтернаті навчається 197 учнів у 18 класах, і освітній процес відбувається у дві зміни. Після початку повномасштабного вторгнення перший клас навчався дистанційно.

«Дистанційне навчання було складним, особливо для першачків. Але перехід до змішаного формату дав значний прорив. Школа не може бути замінена ні чим», — говорить вчителька початкових класів Анжеліка Скобенко.

Фахівці школи допомагають дітям опановувати нові знання і адаптуватися до навчання. В умовах дистанційного навчання цю роль виконували батьки.

Запорізька школа-інтернат №2, яку готують до змішаного формату навчання
Фото: ЗОДА

Шкільне укриття на три класи облаштоване з урахуванням особливостей поведінки дітей. Там є санвузол, вентиляція, доступ до інтернету, а також запас води, павербанки і резервне освітлення.

«Ми створюємо комфортні умови для навчання, щоб наші діти відчували себе як вдома. У нас сучасна школа з відповідним обладнанням, навчання проходить через гру», — додає Анжеліка Скобенко.

Запорізька школа-інтернат №2, яку готують до змішаного формату навчання
Фото: ЗОДА

Шкільне укриття розраховане на 100 осіб. В планах — відремонтувати ще три приміщення, що дозволить збільшити кількість учнів, які можуть навчатися офлайн.

«Ми розробляємо проєктно-технічну документацію для надання статусу протирадіаційного укриття нашим приміщенням і плануємо провести ремонт для створення додаткових навчальних кімнат», — зазначила Наталія Кисла

Нагадаємо, 14 серпня депутати Запорізької міської ради внесли зміни у міські програми в галузі освіти. Зокрема нововведення стосуватимуться шкіл, дитячих садків та закладів вищої освіти.

Що відомо про новий навчальний рік у Запоріжжі?

Нагадаємо, що у Запоріжжі з початком нового навчального року 69 шкіл перейдуть на змішаний формат навчання, охопивши майже 27 тисяч учнів. Як зазначали в Запорізькій міській раді, учні 1-4 класів будуть забезпечені безкоштовним шкільним харчуванням.

Раніше Inform.zp.ua писав, що Запорізька область отримає частку з 1,5 мільярда гривень на покращення середньої освіти. Фінансування буде направлено на закупівлю навчального обладнання та підвищення кваліфікації вчителів. Зокрема, кошти підуть на оснащення шкіл сучасними засобами навчання та технікою для природничих кабінетів, зокрема фізики, хімії, біології, та географії.

Крім того, у Запорізькій області триває будівництво шести підземних шкіл, перші з яких планують ввести в експлуатацію наприкінці жовтня. Днями планують розпочати будівництво сьомої школи. Ймовірно, мова йде про навчальний заклад “Елінт”. 

Також Inform.zp.ua повідомляв, що в Запоріжжі розпочнуть роботу ще 18 комунальних дитячих садків. За дозволом батьків, діти будуть перебувати у закладах дошкільної освіти лише першу половину дня.