Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Масова евакуація з Курської області до узбережжя Азовського моря не відбувається

Масова евакуація з Курської області до узбережжя Азовського моря не відбувається

Масова евакуація з Курської області до узбережжя Азовського моря не відбувається

Ілюстративне фото

Російські ЗМІ поширюють інформацію про масову евакуацію мешканців Курської області до тимчасового окупованих міст узбережжя Азовського моря. Проте ніякого масового переселення не відбувається.

Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

Наразі немає активного вивезення жителів Курської області до тимчасово окупованих міст Запорізької області. Такі випадки трапляються, але не у великих кількостях.

“Немає жодної масовості. Це навіть не про сотні сімей. Це про поодинокі сім’ї, яких вони вивезли суто для своєї пропаганди, для своєї російської картинки. Але ми не бачимо ні сотен, ні тим паче тисяч людей, які б евакуювалися в Бердянськ, в Кирилівку чи в Приморськ. Це черговий пропагандистський крок начебто “допомоги” своїм. Але ж ми розуміємо, що гауляйтери, які знаходиться на тимчасово окупованих територіях Запорізької області будуть це використовувати суто зі своєю вигодою. Для того, щоб отримати якісь кошти із російського бюджету”, – зазначає Іван Федоров.

На тимчасово окупованих територіях більшість баз відпочинку окупанти захопили для військових потреб. Проте лише в декілька з них заселили евакуйованих з Курської області. Наприклад, у готель “Перлина Таврії” в окупованій Кирилівці.

Як зазначив голова ЗОДА, росіяни поширюють фейки про масову евакуацію своїх мешканців для створення чергової пропаганди.  

Раніше Inform.zp.ua писав, що тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що жителів Курської області планують переміщувати до курортних міст Бердянська та Кирилівки, які перебувають під російською окупацією.

Читайте також:

17 серпня біля Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) стався інцидент із падінням безпілотника. Представники Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) провели обстеження прилеглої території після заяв росіян про ймовірну атаку дронів на станцію.

Російський співак Ярослав Дронов, відомий під псевдонімом Shaman і внесений до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, здійснив тур тимчасово окупованими територіями України, включаючи частину Запорізької області.

Російська пропаганда знову поширює фейкову інформацію про нібито плани України застосувати “брудні бомби” або атакувати Запорізьку та Курську атомні електростанції. Міністерство закордонних справ України відреагувало на ці звинувачення.