Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Погода у Запоріжжі: синоптики попереджають про повернення спеки

Погода у Запоріжжі: синоптики попереджають про повернення спеки

Погода у Запоріжжі: синоптики попереджають про повернення спеки

Ілюстративне фото

Із сьогоднішнього дня і далі на тиждень у більшість областей України повернеться спека. Температура повітря в Запоріжжі та Запорізькій області досягатиме +30+35 градусів і вище. 

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Найближчими днями в Запоріжжі очікується невелика хмарність, проте опадів не буде. Температура повітря вночі становитеме +16+20 градусів, а вдень від +31 до +37°C. Вітер буде помірни від 1 до 8 м/с.

За прогнозами синоптикині Наталки Діденко, спекотні дні у Запоріжжі пройдуть без опадів та закінчаться до Дня Незалежності.

Крім того 18 та 19 серпня, у Запоріжжі та Запорізькій області очікується надзвичайна пожежна небезпека. Погодні умови сприятимуть виникненню та розповсюдженню пожеж в екосистемах при наявності відкритого вогню.

Нагадаємо, що 18 серпня в Запоріжжі та в Запорізькій області не будуть діяти графіки погодинних відключень світла. Проте варто продовжувати ощадливо вживати електроенергію, адже відключення можуть знов повернутися через аномальну спеку.

Раніше Inform.zp.ua писав, що погода на вихідних нагадає усім про недавню липневу спеку. По всій Україні буде сонячно, опади можливі лише в деяких областях.

Читайте також:

16 серпня у Вознесенівському та Олександрівському районах Запоріжжя було проведено планові моніторингові дослідження атмосферного повітря. Виявлено перевищення концентрацій забруднюючих речовин, що можуть негативно впливати на здоров’я людей.

У Хортицькому районі Запоріжжя на семи локаціях прибрали понад 6 тонн сміття. Його залишили там торговці. 

На середину серпня зазвичай припадає пік цвітіння амброзії, що відразу відчувають люди, які мають алергію на цю рослину. Як захиститися від цвітіння, де найбільше осередків розростання амброзії та як з нею боряться в місті – читайте в цьому матеріалі.