Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » На острові Хортиця загасили пожежу: у чому була складність (ФОТО)

На острові Хортиця загасили пожежу: у чому була складність (ФОТО)

На острові Хортиця загасили пожежу: у чому була складність (ФОТО)

Гасіння пожежі. Фото: ДСНС Запоріжжя

18 серпня о 13:45 з’явилася інформація, що на території острова Хортиця розпочалася пожежа на загальній площі 4 гектари. У заповіднику загорілася суха трава, причини встановлюються.

Про це повідомили Головне управління ДСНС України у Запорізькій області.

Як зазначають надзвичайники, щоб загасити пожежу залучили 9 одиниць техніки та 31 рятувальника.

Гасіння пожежі. Фото: ДСНС Запоріжжя
Гасіння пожежі. Фото: ДСНС Запоріжжя

Складність полягала в окремих ділянках займання великою протяжністю та неможливістю проїзду пожежно-рятувальної техніки. Тому рятувальникам довелося зробити протипожежні розриви за допомогою спеціального обладнання, прорубуючи місцевість.

Гасіння пожежі. Фото: ДСНС Запоріжжя
Гасіння пожежі. Фото: ДСНС Запоріжжя
Гасіння пожежі. Фото: ДСНС Запоріжжя

Для того, щоб запобігти повторному загорянню рятувальники зробили проливку і обкопування тліючих дерев.

Раніше ми писали, що 18 та 19 серпня, у Запоріжжі та Запорізькій області очікувалась надзвичайна пожежна небезпека. Погодні умови сприятимуть виникненню та розповсюдженню пожеж в екосистемах при наявності відкритого вогню.


Читайте також:

На середину серпня зазвичай припадає пік цвітіння амброзії, що відразу відчувають люди, які мають алергію на цю рослину. Як захиститися від цвітіння, де найбільше осередків розростання амброзії та як з нею боряться в місті – читайте в цьому матеріалі.

Декілька днів тому у Вознесенівському та Олександрівському районах Запоріжжя провели планові моніторингові дослідження атмосферного повітря. Виявлено перевищення концентрацій забруднюючих речовин, що можуть негативно впливати на здоров’я людей.

У Запоріжжі 12 та 13 серпня провели дослідження якості води та піску на пляжах міста. У результаті перевірок знайшли кишкову паличку, холерні вібріони та перевищення за деякими показниками.