Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Підробляли діагнози для “ухилянтів”: викрили групу медпрацівників у Запоріжжі

Підробляли діагнози для “ухилянтів”: викрили групу медпрацівників у Запоріжжі

Підробляли діагнози для “ухилянтів”: викрили групу медпрацівників у Запоріжжі

Докази. Фото: Запорізька обласна прокуратура

У Запоріжжі викрили групу осіб, які допомагали чоловікам призовного віку оформити висновки про непридатність до військової служби. У складі групи були медичні працівники однієї з лікарень міста.

Про це повідомили у Запорізькій міській державній адміністрації.

Спочатку чоловіків відправляли на лікування до стаціонару без відповідних на те показань. Там вони отримували необхідні діагнози, завдяки яким їх визнавали непридатними до проходження військової служби. Вартість «послуги» становила від 3 до 5 тисяч доларів США в залежності від встановлення групи інвалідності та терміновості. Організатори схеми шукали клієнтів через особисті зв’язки та через Інтернет.

Завдяки діям Служби безпеки України більше 50 чоловіків не змогли нелегально потрапити за кордон. Також правоохоронці провели більш ніж 9 одночасних обшуків у помешканні організаторів та у медичному закладі. Там знайшли понад два мільйони гривень, банківські картки, медичні довідки, копії особистих документів замовників, бланки з ознаками підробки та чернетки.

Підробляли діагнози для “ухилянтів”: викрили групу медпрацівників у Запоріжжі
Результат обшуків. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Як зазначили у Запорізькій обласній прокуратурі, одну з організаторок злочинної групи затримали, коли та отримувала 1900 доларів США від чергового «клієнта». Цього місяця жінка пообіцяла одному з жителів Запоріжжя оформлення пакету послуг за 2500 доларів США. Її викрили та затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, а також повідомили про підозру. 

Підробляли діагнози для “ухилянтів”: викрили групу медпрацівників у Запоріжжі
Затримання організаторки з угруповання. Фото: Запорізька обласна прокуратура
Підробляли діагнози для “ухилянтів”: викрили групу медпрацівників у Запоріжжі
Докази. Фото: СБУ

Ще одному з фігурантів повідомили про підозру за частиною 3 статті 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Незаконну схему викрили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Запоріжжя. Слідство триває.

Читайте також: 

Мешканець Запорізької області намагався перетнути українсько-молдовський кордон.