Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як працюватиме вуличне освітлення під час відключень світла у Запоріжжі

Як працюватиме вуличне освітлення під час відключень світла у Запоріжжі

Як працюватиме вуличне освітлення під час відключень світла у Запоріжжі

Ілюстративне фото

У Запоріжжі вимикатимуть вуличне освітлення, якщо обмеження електроенергії на добу триватиме 12 та більше годин. 

Відповідне рішення виконавчого комітету від 13.08.2024 № 521 «Про запровадження режиму роботи зовнішнього освітлення на території міста Запоріжжя» опублікували на сайті Запорізької міської ради.

Також, згідно з ним, якщо відключати світло будуть 8 годин на добу – ліхтарі вмикатимуть через один (черговий режим роботи). У інших випадках вуличне освітлення працюватиме, як зазвичай.

Як працюватиме вуличне освітлення під час відключень світла у Запоріжжі
Додаток до рішення виконавчого комітету від 13.08.2024 № 521 «Про запровадження режиму роботи зовнішнього освітлення на території міста Запоріжжя»

Нагадаємо, через спеку протягом тижня у Запоріжжі спостерігатиметься дефіцит електроенергії. Особливо це буде помітно у найближчі п’ять днів. Така ситуація буде по всій країні.

Раніше ми також писали, що у Запоріжжі планують встановити сонячні панелі на дахах лікарень та освітніх закладів в рамках підготовки до опалювального сезону. Про терміни виконання робіт поки не повідомляли. 

Inform.zp.ua також повідомляв, що у Запоріжжі триває проєкт з модернізації світлофорів: 24 з них будуть обладнані спеціальними джерелами безперебійного живлення. Завдяки новим акумуляторним системам світлофори зможуть працювати до 10 годин під час відключення електроенергії. Вартість цих робіт складає близько 9 млн грн і фінансується з міського бюджету. До цього через стабілізаційні відключення світла на перехрестях вимикали світлофори. Читачі скаржились, що це могло призвести до аварій, адже на складних ділянках не завжди можна було помітити регулювальників.