Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Названі екологічні збитки від війни для Запоріжжя у липні 

Названі екологічні збитки від війни для Запоріжжя у липні 

Названі екологічні збитки від війни для Запоріжжя у липні 

Наслідки війни у Запоріжжі. Фото: Запорізька міська рада

Державна екологічна інспекція Південного округу надала дані про розміри збитків, які завдали навколишньому природному середовищу Запоріжжя внаслідок російської агресії у липні цього року. Вони склали 133 304,57 грн.

Про це повідомила Запорізька міська рада.

У розрахунок входять тільки збитки, які заподіяли виключно атмосферному повітрю внаслідок обстрілів. Збитки, завдані землі та ґрунтам внаслідок збройної агресії, у липні 2024 року не розраховувались.

Нагадаємо, цьогоріч у травні сума збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок обстрілів, склала 9 121 482,52 грн. Засмічення земельних ресурсів за травень становить 50 667 984,00 грн., а сума збитків внаслідок забруднення земельних ресурсів – 18 584 872,80 грн.


Читайте також:

У Запоріжжі 12 та 13 серпня провели дослідження якості води та піску на пляжах міста. У результаті перевірок знайшли кишкову паличку, холерні вібріони та перевищення  за деякими показниками.

На території острова Хортиця розпочалася пожежа на загальній площі 4 гектари. У заповіднику загорілася суха трава, причини встановлюються. Як зазначають надзвичайники, щоб загасити пожежу залучили 9 одиниць техніки та 31 рятувальника.

У Хортицькому районі Запоріжжя на семи локаціях прибрали понад 6 тонн сміття. Його залишили там торговці. Це вже другий етап ліквідації негативних наслідків роздрібної торгівлі у районі.

У Запоріжжі після суттєвого падіння рівня води в Дніпрі оголилися острови, які раніше були невидимими або недоступними. Це явище привернуло увагу жителів міста. Екологи закликають мешканців утриматися від переходу на ці новоутворені ділянки.