Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькому напрямку тривають позиційні бої (КАРТА)

На Запорізькому напрямку тривають позиційні бої (КАРТА)

На Запорізькому напрямку тривають позиційні бої (КАРТА)

Запорізький напрямок. Джерело: ISW.

Протягом 19 серпня на Запорізькому напрямку тривали позиційні бої. Така ж ситуація була на ділянці кордону Донецько-Запорізької області. Підтверджень зміни лінії фронту немає.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Запорізькій області продовжують діяти підрозділи російського 429-го мотострілецького полку (19-й мотострілецький полк, 58-а загальновійськова армія (ОГА) Південного військового округу (ПВО)) і 70-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а ОГА, ПВО). 

Вранці у Генеральному штабі України зазначили, що вчора на Оріхівському і Гуляйпільському напрямках окупанти наступальних дій не проводили.

Раніше ми писали, що все російське угруповання на Запорізькому напрямку, включаючи передові позиції та тилові райони, налічує близько 75 тисяч осіб.

Читайте також:

Російські ЗМІ поширюють інформацію про масову евакуацію мешканців Курської області до тимчасового окупованих міст узбережжя Азовського моря. Проте ніякого масового переселення не відбувається. Такі випадки трапляються, але не у великих кількостях.

У порівнянні із липнем цього року, інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилась у декілька разів. За його словами, “на деяких напрямках бойові зіткнення і взагалі активні дії противника впали до нуля”. Спроби, які росіяни все ж намагаються втілити, зупиняють за допомогою українських безпілотників.

Колишнього поліцейського з Бердянська засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Рішення ухвалили за результатами спеціального судового розгляду. Він також втратить своє майно через конфіскацію.