Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі перейменують один з парків: який саме

У Запоріжжі перейменують один з парків: який саме

У Запоріжжі перейменують один з парків: який саме

Парк Академіка Климова. Фото Туристичного інформаційного центру Запоріжжя

У Шевченківському районі Запоріжжя планують перейменувати парк імені Академіка В. Я. Климова на парк Авіаторів. Щодо цього провели опитування на підприємствах поруч та серед мешканців Шевченківського району і зібрали підписи близько 6 тисяч осіб.

Проєкт рішення від 15.08.2024 «Про перейменування парку імені Академіка В.Я. Климова на парк Авіаторів в Шевченківському районі міста Запоріжжя» опублікували на сайті Запорізької міської ради.

Назву запропонували саме таку, оскільки парк тісно пов’язаний з авіацією: поруч знаходяться підприємства авіапромисловості та аеропорт. А сам парк був закладений робітниками “Мотор Січ” і згодом, у 2007 році, реконструйований та переданий місту. До того ж, на його території знаходиться музей техніки, більша частина експозицій якого присвячена саме авіації.

У Запоріжжі перейменують один з парків: який саме
Парк Академіка Климова. Фото Туристичного інформаційного центру Запоріжжя

Рішення перейменувати парк пов’язане із проведенням політики очищення міста від топонімів та подоланням наслідків російського минулого. Володимир Якович Климов, на честь якого названий парк, був радянським вченим у галузі авіаційного моторобудування, конструктором авіаційних двигунів, генерал-майором інженерно-авіаційної служби, академіком АН СРСР.. Крім цього, він двічі є Героєм Соціалістичної Праці та лауреатом чотирьох Сталінських премій. 


Нагадаємо, у Запоріжжі перейменують назви зупинок міського транспорту. 

Раніше ми писали, що у Запоріжжі триває боротьба із незаконно встановленими конструкціями, такими як кіоски, МАФи, гаражі та інші споруди. На сайті Запорізької міської ради опублікували список адрес, за якими будуть проведені демонтажні роботи.

Крім цього, Запорізька міська рада планує розірвати договір із перевізником, який обслуговує маршрут №62 “4-й Південний мкрн – БК ЗАлК”.