Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російський удар по Малокатеринівці: загиблий 15-річний хлопець і День жалоби в громаді

Російський удар по Малокатеринівці: загиблий 15-річний хлопець і День жалоби в громаді

Російський удар по Малокатеринівці: загиблий 15-річний хлопець і День жалоби в громаді

Наслідки обстрілу Малокатеринівці. Фото: Нацполіція/Последствия обстрела Малокатериновки. Фото: Нацполиция

Вчора, 20 серпня, російські війська завдали удару по селу Малокатеринівка в Запорізькому районі. О 17:45 артилерійський снаряд калібру 152 мм влучив поруч із торговельним кіоском. Четверо дітей і 18-річна дівчина отримали поранення, а 15-річний хлопець, Дмитро Гречаник, помер у лікарні.

За даними ГУНП у Запорізькій області, поранення отримали діти віком 11, 14, 15 і 17 років, а також 18-річна дівчина. Артилерійський снаряд калібру 152 мм влучив поруч з торговельним кіоском. Парамедики поліції негайно надали допомогу постраждалим.

Староста селища Малокатеринівка Людмила Волик у коментарі “Суспільному” зазначила, що Дмитро був серед тих, хто відпочивав біля місцевого кафе, коли стався обстріл.

“Помер Дмитро Гречаник, який тільки сьогодні радів, що отримав виклик до ліцею, де він мав навчатися. Усього постраждало п’ять людей: Єва Котлярова — 12 років, Гєрасімов Діма — десь 15-17 років, він з Кушугума, Славік — 17 років, Вероніка — 18 років, вона працювала у цьому дитячому кафе “Лаванда” , і загинув Діма — 15 років”.

Сьогодні, 21 серпня, у Кушугумській громаді оголошено День жалоби. Голова Кушугумської селищної ради Володимир Сосуновський висловив співчуття родині загиблого і всім постраждалим від цього удару.

Запорізька обласна прокуратура вже розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Оновлення станом на 8:27.

За інформацію голови Запорізької ОВА Івана Федорова, 14-річний хлопець загинув, ще 6 дітей травмовано – це хлопці 17, 16, 15, 14 років та дівчата 10 і 11 років. Поранення отримали і 28-річний чоловік та жінки 18 та 45 років.

Також він додав, що за уточненою інформацією під час вчорашніх російських обстрілів села Малокатеринівка одна людина загинула, ще одна отримала поранення:

“Одна людина загинула, одна поранена. Така уточнена інформація наслідків  вечірнього обстрілу Малокатеринівки.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні будинки.

В одному з них знайшли тіло загиблого під час російської атаки чоловіка. 

Одна жінка отримала поранення”, – пише він.


Читайте також:

Протягом 19 серпня на Запорізькому напрямку тривали позиційні бої. Така ж ситуація була на ділянці кордону Донецько-Запорізької області. 

У Шевченківському районі Запоріжжя планують перейменувати парк імені Академіка В. Я. Климова на парк Авіаторів. Щодо цього провели опитування на підприємствах поруч та серед мешканців Шевченківського району і зібрали підписи близько 6 тисяч осіб.

Колишнього поліцейського з Бердянська засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Рішення ухвалили за результатами спеціального судового розгляду. Він також втратить своє майно через конфіскацію.

У Запоріжжі поліція встановила групу осіб, які вчинили бійку в одному з ресторанів у центрі міста на початку липня та вручила їм підозри. Слідство триває.