Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізька область отримає додаткове фінансування на шкільні укриття

Запорізька область отримає додаткове фінансування на шкільні укриття

Запорізька область отримає додаткове фінансування на шкільні укриття

Фото пресслужби Запорізької міської ради.
Фотоілюстрація/Фото пресс-службы Запорожского городского совета.
Фотоиллюстрация

Запорізька область разом із іншими регіонами України отримає додаткову дотацію з державного бюджету на облаштування укриттів у школах. Загалом на ці потреби буде розподілено 5 мільярдів гривень між Чернігівською, Херсонською, Харківською, Сумською, Одеською, Миколаївською, Запорізькою та Дніпропетровською областями.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що пріоритетом залишається безпека дітей і максимальний перехід до офлайн-навчання там, де це можливо. Для цього в державному бюджеті на 2024 рік було передбачено 2,5 мільярда гривень на будівництво шкільних укриттів та 1 мільярд гривень на закупівлю шкільних автобусів, зокрема для прифронтових та прикордонних громад.

Крім того, Уряд розподілив майже 216 мільйонів гривень на закупівлю шкільних автобусів. Цього року вже придбано понад 120 автобусів, а до кінця року планується забезпечити загалом 500 транспортних засобів для підвозу учнів до навчальних закладів, де організовано очне або змішане навчання.

Що відомо про новий навчальний рік у Запоріжжі

У Запоріжжі з початком нового навчального року 69 шкіл перейдуть на змішаний формат навчання, охопивши майже 27 тисяч учнів. Як зазначали в Запорізькій міській раді, учні 1-4 класів будуть забезпечені безкоштовним шкільним харчуванням.

Крім того, у Запорізькій області триває будівництво шести підземних шкіл, перші з яких планують ввести в експлуатацію наприкінці жовтня.

Також Inform.zp.ua повідомляв, що в Запоріжжі розпочнуть роботу ще 18 комунальних дитячих садків. За дозволом батьків, діти будуть перебувати у закладах дошкільної освіти лише першу половину дня.

Читайте також: