Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Стан постраждалих дітей у Малокатеринівці після російської атаки: двоє у важкому стані

Стан постраждалих дітей у Малокатеринівці після російської атаки: двоє у важкому стані

Стан постраждалих дітей у Малокатеринівці після російської атаки: двоє у важкому стані

Обстріл Малокатеринівки росіянами, де постраждали 6 дітей. Фото ДСНС/Обстрел Малокатериновки россиянами, где пострадали 6 детей. Фото ГСЧС

20 серпня російські війська атакували Малокатеринівку Запорізького району. Серед постраждалих – шестеро дітей віком від 10 до 17 років, а також 28-річний чоловік та жінки віком 18 і 45 років.

За даними Запорізької обласної військової адміністрації, всі шестеро дітей були доставлені до дитячої обласної лікарні. Стан двох із них оцінюється як важкий, один перебуває у стані середньої тяжкості, а троє дітей отримали легкі поранення.

Нагадаємо, що вчора о 17:45 росіяни скинули артилерійський снаряд калібру 152 мм влучив поруч із торговельним кіоском у Малокатеринівці. Унаслідок цього 14-річний Дмитро Гречаник помер у лікарні.

21 серпня у Кушугумській громаді оголошено День жалоби. Голова селищної ради Володимир Сосуновський висловив глибокі співчуття родині загиблого та постраждалим.

Запорізька обласна прокуратура вже розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Крім того, пізно вночі російські війська повторно обстріляли Малокатеринівку, внаслідок чого загинула ще одна людина, а ще одна отримала поранення. Вибуховою хвилею та уламками були пошкоджені приватні будинки.


Читайте також:

Протягом 19 серпня на Запорізькому напрямку тривали позиційні бої. Така ж ситуація була на ділянці кордону Донецько-Запорізької області. 

У Шевченківському районі Запоріжжя планують перейменувати парк імені Академіка В. Я. Климова на парк Авіаторів. Щодо цього провели опитування на підприємствах поруч та серед мешканців Шевченківського району і зібрали підписи близько 6 тисяч осіб.

Колишнього поліцейського з Бердянська засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Рішення ухвалили за результатами спеціального судового розгляду. Він також втратить своє майно через конфіскацію.

У Запоріжжі поліція встановила групу осіб, які вчинили бійку в одному з ресторанів у центрі міста на початку липня та вручила їм підозри. Слідство триває.