Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В ЗОВА розповіли, хто з дітей постраждав від обстрілу в Малокатеринівці

В ЗОВА розповіли, хто з дітей постраждав від обстрілу в Малокатеринівці

В ЗОВА розповіли, хто з дітей постраждав від обстрілу в Малокатеринівці

Наслідки обстрілу Малокатериновки. Фото: Нацполіція

20 серпня російські війська неодноразово атакували село Малокатеринівка у Запорізькому районі. Шестеро дітей віком від 10 до 17 років постраждали, а також дорослі.

За інформацією, наданою пресслужбою Запорізької обласної військової адміністрації для Inform.zp.ua, вдалося уточнити вік та кількість постраждалих.

О 17:45, коли росіяни завдали удару артилерійським снарядом калібру 152 мм поблизу торговельного кіоску в Малокатеринівці, загинув 14-річний Дмитро Гречаник. Йому мало виповнитися 15 років 25 вересня.

Серед поранених опинилися троє хлопців 2006, 2007 та 2010 років народження, а також дівчина 2013 року народження.

До лікарні самостійно звернулися двоє хлопців 2008 та 2009 років народження і ще одна дівчина 2013 року народження.

В коментарі для “Радіо Свобода” головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко зазначив, що двоє хлопців отримали пошкодження спинного мозку.

Через кілька годин росіяни знову обстріляли Малокатеринівку, в результаті чого постраждала жінка 1979 року народження. Чоловік 1964 року народження загинув.

Нагадаємо, Запорізька обласна прокуратура вже розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Також за даними слідства, 20 серпня 2024 року близько 23 години ночі військовослужбовці армії РФ повторно здійснили невибірковий обстріл цивільної інфраструктури Малокатеринівки Кушугумської територіальної громади. Загинула одна людина, ще одна поранена.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні домоволодіння та транспортні засоби місцевих жителів.