Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Кількість постраждалих дітей у Малокатеринівці зросла до дев’яти після російських обстрілів

Кількість постраждалих дітей у Малокатеринівці зросла до дев’яти після російських обстрілів

Кількість постраждалих дітей у Малокатеринівці зросла до дев’яти після російських обстрілів

Один з постраждалих дітей, який знаходиться в реанімації.
Фото: Запорізької обласної військової адміністрації/Один из пострадавших детей находится в реанимации.
Фото: Запорожская областная военная администрация

Сьогодні, 21 серпня, до медичного закладу звернулися ще троє дітей, які постраждали під час обстрілів у Малокатеринівці. Таким чином, загальна кількість постраждалих дітей зросла до дев’яти.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Директор Запорізької обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко зазначив, що у трьох нових пацієнтів, які звернулися за допомогою, відсутні осколкові поранення, але діагностовано контузію. Лікарі надають їм необхідну допомогу.

Кількість постраждалих дітей внаслідок російського удару по Малокатеринівці зросла
На фото директор Запорізької обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко. Фото: ЗОВА

“До приймального відділення нашої лікарні сьогодні вдень звернулося ще три дитини. Осколкових поранень у них немає, але є симптоми акубаротравми. Стан – середньої важкості. Діти можуть самостійно пересуватися, але скаржаться на шум у вухах та головний біль,” – повідомив Юрій Борзенко.

Раніше шістьох постраждалих підлітків, віком від 11 до 17 років, було доправлено швидкими до Запорізької обласної дитячої лікарні. Троє з них також перебувають у стані середньої важкості з діагностованою акубаротравмою. Одна дівчинка має мінно-вибухові поранення м’яких тканин лівого плеча, вона вже прооперована, перебуває у свідомості та може розмовляти. Ще одна дитина наразі перебуває в операційній.

Кількість постраждалих дітей внаслідок російського удару по Малокатеринівці зросла
Кількість постраждалих дітей внаслідок російського удару по Малокатеринівці зросла. Фото: ЗОВА

Вночі в одного з поранених хлопчиків сталася легенева кровотеча. Його стан стабілізовано після операції, але попереду ще одне оперативне втручання – нейрохірургічне, яке здійснюватимуть дві бригади лікарів.

Нагадаємо, О 17:45 артилерійський снаряд калібру 152 мм влучив поруч із торговельним кіоском. Запорізька обласна прокуратура вже розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Також за даними слідства, 20 серпня 2024 року близько 23 години ночі військовослужбовці армії РФ повторно здійснили невибірковий обстріл цивільної інфраструктури Малокатеринівки Кушугумської територіальної громади. Загинула одна людина, ще одна поранена.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні домоволодіння та транспортні засоби місцевих жителів.