Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Один у важкому стані: постраждалим дітям в Малокатеринівці збирають гроші на лікування

Один у важкому стані: постраждалим дітям в Малокатеринівці збирають гроші на лікування

Один у важкому стані: постраждалим дітям в Малокатеринівці збирають гроші на лікування

Один з постраждалих дітей, який знаходиться в реанімації.
Фото: Запорізької обласної військової адміністрації/Один из пострадавших детей находится в реанимации.
Фото: Запорожская областная военная администрация

Кількість постраждалих дітей внаслідок російської атаки на Малокатеринівку Кушугумської громади збільшилися до дев’яти. Трьом з них наразі збирають гроші на лікування. Хлопчик Тимур знаходиться у важкому стані.

Про це повідомляє Кушугумська громада.

“Ми звертаємось до вас з проханням долучитися до збору коштів на лікування наших діток. Кожна гривня має значення – 5, 10, 20 грн. дуже допоможуть”, – йдеться у повідомленні.

💳 4441111138359454 – картка мами (Анна Герасимова). Це банка для збору, Тимур у важкому стані, https://send.monobank.ua/jar/6qggVcVYSs
💳 4149 4990 7003 1511 – карта тата (Котляров Олександр).
💳 4731 2196 4469 0657 – карта мами (Ольга Дідок).

Нагадаємо, 20 серпня російські війська завдали удару по селищу Малокатеринівка. О 17:45 артилерійський снаряд калібру 152 мм влучив поруч із торговельним кіоском. Постраждали шестеро дітей. 14-річний Дмитро Гречаник помер в лікарні. Згодом повідомили, що до обласної дитячої лікарні звернулися ще троє дітей. Таким чином кількість постраждалих дітей зросла до дев’яти.

Через декілька годин армія РФ знову обстріляла селище. В результаті чого постраждала жінка 1979 року народження. Чоловік 1964 року народження загинув. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні домоволодіння та транспортні засоби місцевих жителів.

В обох випадках Запорізька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).


Читайте також:

Федоров про можливу примусову евакуацію в Запорізькій області.

Протягом 19 серпня на Запорізькому напрямку тривали позиційні бої. Така ж ситуація була на ділянці кордону Донецько-Запорізької області. 

У Шевченківському районі Запоріжжя планують перейменувати парк імені Академіка В. Я. Климова на парк Авіаторів. Щодо цього провели опитування на підприємствах поруч та серед мешканців Шевченківського району і зібрали підписи близько 6 тисяч осіб.

Колишнього поліцейського з Бердянська засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Рішення ухвалили за результатами спеціального судового розгляду. Він також втратить своє майно через конфіскацію.

У Запоріжжі поліція встановила групу осіб, які вчинили бійку в одному з ресторанів у центрі міста на початку липня та вручила їм підозри. Слідство триває.