Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Перейменування вулиць і парків у Запоріжжі: схеми розташування

Перейменування вулиць і парків у Запоріжжі: схеми розташування

Перейменування вулиць і парків у Запоріжжі: схеми розташування

У Запоріжжі триває перейменування вулиць/В Запорожье продолжается переименование улиц

Запоріжжя продовжує процес перейменування вулиць, провулків і парків. Нещодавно місто оновило назви ще чотирьох вулиць і одного парку.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Зокрема, частину вулиці Івана Підкови, що розташована в новому житловому кварталі, перейменували на вулицю Баладну.

Схема розташування вул. Баладної
Схема розташування вул. Баладної. Скріншот з сайту Запорізької міськради

Перейменували частину вулиці Шевчука (від вулиці Білогородської до вулиці Мирної, будинки №1-15-А, №2-14, 16-Б) на вулицю Олександра Савіна.

Розташування вул. Олександра Савіна
Розташування вул. Олександра Савіна. Скрнішот з сайту Запорізької міськради

У Шевченківському районі перейменували вулицю Карборундну на вулицю Августина Волошина.

“Найменувати вулицю, що значиться у строці 525 Переліку найменувань урбанонімів на території міста Запоріжжя, затвердженого рішенням Запорізької міської ради від 29.05.2019 №38 (надалі – Перелік), як Карборундна та фактично розташована у Шевченківському районі м. Запоріжжя, але не внесена до словника Єдиних і Державних реєстрів вулицею Августина Волошина”, – йдеться у рішенні.

Схема розташування вулиці Августина Волошина
Схема розташування вулиці Августина Волошина. Скріншот з сайту Запорізької міськради

Парку по вулиці Кремлівська (зараз вулиця Сергія Синенка) присвоїли назву “Придніпровський”.

Схема розташування "Придніпровського" парку
Схема розташування “Придніпровського” парку. Скріншот з сайту Запорізької міськради

У Шевченківському районі, яка розташована у садівничому товаристві, найменували вулицею Ліщинною.

Схема розташування вулиці Ліщинної
.Схема розташування вулиці Ліщинної. Скріншот з сайту Запорізької міськради

З 27 липня 2023 року в Україні набув чинності Закон про деколонізацію, який передбачає усунення імен та назв, що мають зв’язок із російською військовою, політичною чи ідеологічною спадщиною. Хоча процес перейменування вулиць і розпочався раніше за прийняття закону як природна реакція на російську агресію, він і досі залишається предметом жвавих дискусій серед українців.

Нагадаємо, громадська організація “Деколонізація.Україна” оприлюднила оновлену карту вулиць, які пропонують перейменувати згідно з законами про декомунізацію та деколонізацію. На мапі видно, що Запорізька область знову залишається серед регіонів з найбільшою кількістю вулиць, що підлягають перейменуванню.

Читайте також:

  • У Запоріжжі перейменують назви зупинок міського транспорту.
  • У Запоріжжі триває боротьба з незаконно встановленими конструкціями, такими як кіоски, МАФи, гаражі та інші споруди. На сайті Запорізької міської ради опублікували список адрес, за якими будуть проведені демонтажні роботи.
  • Раніше ми писали, що Запорізька міська рада планує розірвати договір із перевізником, який обслуговує маршрут №62 “4-й Південний мкрн – БК ЗАлК”.