Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запоріжжі завершено розслідування щодо примусового виселення 50 місцевих жителів з окупованих територій

На Запоріжжі завершено розслідування щодо примусового виселення 50 місцевих жителів з окупованих територій

На Запоріжжі завершено розслідування щодо примусового виселення 50 місцевих жителів з окупованих територій

Євген Балицький/Евгений Балицкий

Завершено розслідування щодо примусового виселення 50 мешканців тимчасово окупованої частини Запорізької області. За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури, обвинувальний акт стосовно псевдогубернатора регіону Євгенія Балицького направлено до суду за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Слідство встановило, що так званий “глава военно-гражданской администрации Запорожской области”, у змові з представниками вищого керівництва РФ, розробив і впровадив механізм “боротьби” з проукраїнськими громадянами. Ті, хто не підтримував окупаційний режим, підлягали примусовому виселенню.

Засуджений Євгеній Балицький
Засуджений Євгеній Балицький. Фото: Запорізької обласної прокуратури

Псевдогубернатор особисто підписав наказ, що узаконював ці дії, покладаючи їх виконання на окупаційні силові структури. Завдяки цьому, 50 жителів окупованої Запорізької області були переміщені на підконтрольну Україні територію проти їхньої волі.

Розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, колишньому депутату Запорізької обласної ради від забороненої партії “Опозиційний блок” висунули нове обвинувачення. Тепер так званого губернатора окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях частини Запорізької області Євгенія Балицького підозрюють у викраданні дітей.

Порушення законів та звичаїв війни. 

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення Євгеній Балицький одразу пішов на співпрацю з росіянами, РФ його “призначили” гауляйтером. Минулого року в Запоріжжі заочно засудили очільника окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Також, цього року Служба безпеки України заочно повідомила про підозру Євгену Балицькому у новому кримінальному провадженні. За даними слідства, псевдогубернатор примусово перемістив щонайменше 50 місцевих жителів з окупованої території регіону. Правоохоронці встановили, що примусове переміщення застосовувалося до жителів Мелітопольського, Василівського, Пологівського і Бердянського районів Запорізької області.

Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів родини Балицького.