Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Троє запоріжців «заробляли» на фальшивих довідках для призовників

Троє запоріжців «заробляли» на фальшивих довідках для призовників

Троє запоріжців «заробляли» на фальшивих довідках для призовників

Гроші. Фото: СБУ. Фотоілюстрація/Деньги. Фото: СБУ. Фотоиллюстрация

Троє підозрюваних, включаючи двох посадовців, заробляли на видачі фіктивних медичних довідок чоловікам призовного віку. За $3,500 можна було отримати необхідні документи для уникнення служби в армії, а за додаткові $300 – забезпечити направлення на військово-лікарську комісію.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

Цією справою зайнялися правоохоронці, які провели серію обшуків у місцях проживання та роботи ймовірних учасників корупційної схеми. Було вилучено понад 2,6 мільйона гривень, 700 тисяч доларів та майже 9,5 тисяч євро. Крім того, за адресою одного з посередників знайдено 2 кілограми психотропної речовини.

Зібрані докази дозволили слідчим кваліфікувати дії фігурантів за статтями про зловживання впливом та незаконне зберігання наркотиків. Якщо їх провина буде доведена в суді, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, колишнього поліцейського з Бердянська засудили до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Рішення ухвалено за результатами спеціального судового розгляду, в ході якого прокурори Запорізької обласної прокуратури довели вину обвинуваченого. Він також втратить своє майно через конфіскацію, згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Inform.zp.ua також писав, що завершено розслідування щодо примусового виселення 50 мешканців тимчасово окупованої частини Запорізької області. За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури, обвинувальний акт стосовно псевдогубернатора регіону Євгенія Балицького направлено до суду за фактом порушення законів та звичаїв війни.