Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Малокатеринівці попрощалися з 14-річним Дмитром Гречаником, який загинув внаслідок російської атаки

В Малокатеринівці попрощалися з 14-річним Дмитром Гречаником, який загинув внаслідок російської атаки

В Малокатеринівці попрощалися з 14-річним Дмитром Гречаником, який загинув внаслідок російської атаки

Прощання з Дмитром Гречаником. Фото: “Суспільне Запоріжжя”.

Сьогодні, 22 серпня, у Малокатеринівці відбулося прощання з 14-річним Дмитром Гречаником, який загинув внаслідок російської атаки на дитяче кафе 20 серпня. Рідні та близькі поділилися теплими спогадами про загиблого, щоб вшанувати його пам’ять.

Про це повідомляє “Суспільне Запоріжжя”.

Дмитра Гречаника згадують як веселого та доброго підлітка. Цього року він закінчив місцеву гімназію і з нетерпінням чекав на вступ до ліцею, де планував здобути омріяну професію.

“Це дуже хороша дитина. Він так радів, що вступив до ліцею, що навчатиметься там, житиме в гуртожитку та займатиметься своєю справою”, – розповіла староста Малокатеринівки Людмила Волик.

Хлопець був дуже майстровитим, захоплювався технікою, автівками та мотоциклами, і мріяв стати автомеханіком.

Надія Грибова
На фото Надія Грибова. Світлина: “Суспільне Запоріжжя”

“У цей день вони зі своїм однокласником Богданом так раділи, що їм прийшло підтвердження про зарахування до ліцею, де вони будуть здобувати омріяну професію. І в цей же день клята російська війна обірвала життя дитини”, – зазначила директорка Малокатеринівської гімназії “Мрія” Надія Грибова.

Колишня класна керівниця Дмитра Євгенія Винник також згадує його з теплом:

Євгенія Винник
На фото Євгенія Винник. Світлина “Суспільне Запоріжжя”

“Дуже складно зараз говорити про Діму в минулому часі… Він — душа нашого класу. На нього навіть не можна було розсердитися, бо він завжди казав: ‘Вибачте, Євгеніє Володимирівно, все буде добре!’ Біля нього завжди було повно друзів.”

На прощанні було багато друзів загиблого, серед яких – подруга Анжеліка Кущ:

Анжеліка Кущ
На фото Анжеліка Кущ. Світлина: “Суспільне Запоріжжя”

“Дуже погано було. Серце колотилося. Він завжди підтримував, приїжджав навіть вночі, коли дуже погано було. Жалко дуже.”

Дмитро Гречаник
На фото Дмитро Гречаник. Світлина “Суспільне Запоріжжя”
Дмитро Гречаник
На фото Дмитро Гречаник. Світлина “Суспільне Запоріжжя”

Нагадаємо, 20 серпня російські війська завдали удару по селищу Малокатеринівка. О 17:45 артилерійський снаряд калібру 152 мм влучив поруч із торговельним кіоском. Постраждали шестеро дітей. 14-річний Дмитро Гречаник помер в лікарні. Згодом повідомили, що до обласної дитячої лікарні звернулися ще троє дітей. Таким чином кількість постраждалих дітей зросла до дев’яти.

Через декілька годин армія РФ знову обстріляла селище. В результаті чого постраждала жінка 1979 року народження. Чоловік 1964 року народження загинув. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні домоволодіння та транспортні засоби місцевих жителів.

В обох випадках Запорізька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Трьом дітям, які постраждали внаслідок атаки РФ, збирають гроші на лікування.