Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни готують провокації на Запоріжжі: заходи безпеки

Росіяни готують провокації на Запоріжжі: заходи безпеки

Росіяни готують провокації на Запоріжжі: заходи безпеки

Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

24 серпня вся Україна відзначатиме День незалежності. Через воєнний стан святкування цього року будуть обмежені. До того ж, росіяни планують провокації на тимчасово окупованих територіях частини Запорізької області.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Найближчими днями на тимчасово окупованих територіях росіяни готують провокації. На пропагандистських ресурсах окупаційна влада розганяє фейки про те, що українські військові нібито обстрілюватимуть Токмак та Молочанськ”, — зазначив Федоров.

“Всі розуміють і бачать, що українська армія не проводить обстрілів населених пунктів. Ворог намагається прикрити свої дії під час святкування Дня незалежності та через свою пропаганду пояснити, що це нібито українська армія здійснює обстріли”, — додав він.

За інформацією Національної поліції України, на території держави, окрім Донецької, Луганської, Сумської та Херсонської областей, заплановано проведення 486 заходів з нагоди державних свят.

Усі підрозділи Нацполіції готові до забезпечення посиленої безпеки в умовах воєнного стану. Для цього будуть залучені наряди поліції, слідчо-оперативні групи, групи вибухотехніків, кінологів та інші служби.

“Нацполіція також закликає громадян дбати про свою безпеку, реагувати на сигнали тривоги, перебувати в укриттях під час їхніх сигналів, не чіпати підозрілі предмети та повідомляти поліції про порушення правопорядку”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом останнього часу російські війська почали посилено атакувати населені пункти Запорізької області, що розташовані поблизу лінії фронту. Федоров прокоментував ситуацію та можливість примусової евакуації мешканців.

Inform.zp.ua також писав, що В Малокатеринівці попрощалися з 14-річним Дмитром Гречаником, який загинув внаслідок російської атаки.