Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Зібрали майже 300 тисяч тонн зерна: як у Запорізькій області проходить жнивна кампанія

Зібрали майже 300 тисяч тонн зерна: як у Запорізькій області проходить жнивна кампанія

Зібрали майже 300 тисяч тонн зерна: як у Запорізькій області проходить жнивна кампанія

Ілюстративне фото

У Запорізькій області триває сезон жнив. Цьогоріч аграрії зібрали понад 295 тисяч тонн ранніх зернових та зернобобових культур.  

Про це повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація.

Аграрії висадили ранні зернові та зернобобові культури майже на 124 тисячах гектарів землі. У порівнянні з минулим роком, посівні площі в Запорізькій області збільшилися на 40 тисяч гектарів.

Як зазначила директорка Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Валентина Крамаренко, на підконтрольній Україні території Запорізької області немає дефіциту продовольчого зерна.

“Через погоду цьогорічні жнива почались раніше. Попри несприятливі погодні умови аграріям вдалось виростити та зібрати 295 тисяч тонн збіжжя. Валовий збір пшениці в регіоні становить понад 258,5 тисяч тонн. З них 140 тисяч тонн – продовольчого зерна”, – зазначила Валентина Крамаренко.

Крім того фермери вже завершили закладку силосу та заготівлю сіна для худоби. Наступним етапом буде збір овочево-баштанних, олійних, прядильних та технічних культур.

Аграрії вже зібрали понад 76 тисяч тонн картоплі, що складає 89% від загальної кількості засіяної землі.

Раніше Inform.zp.ua писав про фермера Миколу Грабко, який має поля з пшеницею, соняшником та ріпаком у селі Комишуваха, неподалік від лінії фронту. Як йому це вдається під час війни, що робить, коли на власному полі знаходить уламки ракет, та чи вплинула мобілізація на роботу аграріїв – читайте в матеріалі.


Читайте також:

Аграрії Запорізької області можуть отримати державні кошти на системи поливу. Подати заявку потрібно до 31 жовтня 2024 року.

Якщо поїхати до Оріхова чи Гуляйполя, з обох боків видно поля з урожаєм, який через лічені місяці стане хлібом. Як працюють запорізькі аграрії під вогнем у прифронтових містах.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти продовжують масове викрадення зернових та технічних культур. Цьогоріч росіяни вивезли близько півмільйона тонн пшениці, що становить сьому частину всього зерна, яке Росія продала на експорт. Планують вивезти ще 200 тисяч тонн.