Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » В житловій забудові Запоріжжя знову виявили забруднення повітря

В житловій забудові Запоріжжя знову виявили забруднення повітря

В житловій забудові Запоріжжя знову виявили забруднення повітря

Воздух в Запорожье

Вчора, 22 серпня, в Запоріжжі по вулиці Леоніда Жаботинського, 5-а виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом вчорашнього дня фахівці проводили планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території житлової забудови в точках по вулиці Леоніда Жаботинського, 5-а та бульвару Вінтера-Гребельна. Всього для досліджень відібрали 2 проби атмосферного повітря та зробили 7 вимірювань гамма-фону.

Фото: Запорізький ЦКПХ

За результатами дослідження, по вулиці Леоніда Жаботинського,5-а виявили перевищення норми в атмосферному повітрі. А саме – сірководню (0,0089 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,1 рази.

Чим небезпечний сірководень

Симптомами отруєння сірководнем є передусім порушення дихальної системи та органів зору. Внаслідок отруєння сірководнем з’являються різь в очах, подразнення верхніх дихальних шляхів, кашель та чхання. Відсутність належного лікування може призвести до бронхіту та зниження гостроти зору.

Як зазначають у Центрі громадського здоров’я України, перевищення сірководню в повітрі люди помічають одразу за неприємним запахом тухлих яєць.

Нагадаємо, що на початку серпня у Заводському районі Запоріжжя виявили два підприємства, які можуть забруднювати атмосферне повітря у місті. За результатами досліджень моніторингова група склала відповідні акти.


Читайте також:

Державна екологічна інспекція Південного округу надала дані про розміри збитків, які завдали навколишньому природному середовищу Запоріжжя внаслідок російської агресії у липні цього року. Вони склали 133 304,57 грн.

У Запоріжжі 12 та 13 серпня провели дослідження якості води та піску на пляжах міста. У результаті перевірок знайшли кишкову паличку, холерні вібріони та перевищення  за деякими показниками.

18 серпня на території острова Хортиця розпочалася пожежа на загальній площі 4 гектари. У заповіднику загорілася суха трава.