Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Мешканець Запоріжжя позичав гроші для дитини у військових: йому загрожує ув’язнення

Мешканець Запоріжжя позичав гроші для дитини у військових: йому загрожує ув’язнення

Мешканець Запоріжжя позичав гроші для дитини у військових: йому загрожує ув’язнення

Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

Мешканець Запоріжжя знайомився з військовослужбовцями та просив гроші для хворої доньки, якої насправді не існує. Таким чином він зібрав близько 90 000 гривень. Тепер йому загрожує до трьох років ув’язнення.

Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Запорізькій області.

Зазначається, що раніше судимий 46-річний запоріжець знайомився із військовослужбовцями біля лікарень та вокзалів. Під час розслідування виявилось, що він робив це неодноразово, у тому числі з квітня по травень цього року. Чоловік розповідав вигадані історії про тяжку хворобу доньки та про те, що на її лікування не вистачає коштів. Після цього гроші він витрачав на власні потреби.

У травні до поліції звернулись троє військових, які заявили про шахрайські дії малознайомого чоловіка. Тоді правоохоронці розпочали розслідування за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Пізніше слідчі Пологівської окружної прокуратури зібрали ще докази та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, який передбачений частиною 2 статті 190 (Повторне шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Наразі досудове розслідування завершили та скерували обвинувальний акт до суду.

Читайте також: 

38-річний начальник одного з управлінь Держгеокадастру використав своє службове становище, щоб зареєструвати земельну ділянку за фізичною особою. Таким чином дії посадовця завдали Запорізькій міській громаді шкоди на суму близько 400 000 гривень.

У Запоріжжі викрили групу осіб, які допомагали чоловікам призовного віку оформити висновки про непридатність до військової служби. У складі групи були медичні працівники однієї з лікарень міста.