Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » В Запоріжжяобленерго відповіли, чи будуть відключати світло 24 серпня

В Запоріжжяобленерго відповіли, чи будуть відключати світло 24 серпня

В Запоріжжяобленерго відповіли, чи будуть відключати світло 24 серпня

Ілюстративне фото

Сьогодні, 24 серпня, у Запоріжжі та в Запорізькій області не діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

“Введення графіку погодинних вимкнень не прогнозується”, – йдеться у дописі.

Що відомо про відключення світла

Нагадаємо, в Запорізькій міськраді зазначили, що графіки вводять через складну ситуацію в енергосистемі по всій країні. Тож мітинги запоріжців не вплинуть на покращення ситуації. Містян просять не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь.

Однак, попри заклики влади не виходити на мітинги, запоріжці все-таки зібралися протестувати проти жорстких графіків відключення світла.

Щоб розподіл навантаження від застосування графіку погодинних відключень (ГПВ) на побутових споживачів був справедливішим, у Запоріжжі ще низку будинків перепідключили від однієї з ліній живлення критичної інфраструктури.

У Запоріжжі значно збільшили перелік адрес будинків, які відключать від критичної інфраструктури. 

Голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що графіки відключень світла можуть діяти зновуАле лише за умови, якщо в Україну знову повернеться аномальна спека чи відбудуться нові російські атаки. Через це стан енергосистеми може суттєво змінитись.

Пізніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що до енергосистеми країни незабаром під’єднають додаткові потужності. Через це у Запоріжжі поки не буде жорстких обмежень та графіків відключень світла, навіть якщо суттєво збільшиться температура повітря. Вона також підкреслила, що цей варіант можливий лише за відсутності обстрілів.