Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » До електронної призми-меморіалу у Запоріжжі додали ще 76 імен загиблих військових

До електронної призми-меморіалу у Запоріжжі додали ще 76 імен загиблих військових

До електронної призми-меморіалу у Запоріжжі додали ще 76 імен загиблих військових

Фото: Іван Федоров

Ще 76 сторінок про загиблих військових додали у електронну призму – меморіал пам’яті загиблих Героїв Запоріжжя. Тепер призма містить інформацію про 323 захисників.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

“Щодня ведеться робота з оновлення даних меморіалу. Профільні підрозділи міськради співпрацюють із родинами та близькими загиблих. Наша мета – вшанувати пам’ять кожного героя та героїні Запоріжжя, які віддали життя у боротьбі проти російських окупантів”, – йдеться у посиланні.

Що відомо про електронну призму-меморіал 

Електронну призму-меморіал у Запоріжжі встановили 15 липня. Її привезли з території Запорізького аеропорту. Тоді у ній була інформація про 128 загиблих захисників. За словами секретаря Запорізької міської ради Регіни Харченко, її встановили “без додаткового фінансування з державного і місцевого бюджету”.

Родинам полеглих воїнів можна звернутись до відділу соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей, якщо вони хочуть внести інформацію про загиблих військових. Для цього треба зателефонувати до кол-центру за номером: +38 (063) 160-48-82

Читайте також:

Майже в усіх регіонах України, включно з Запорізькою областю, зафіксовані умисні підпали транспортних засобів, які належать військовим, а також релейних шаф, будівель РТЦК та СП. Для скоєння цих злочинів російські спецслужби вербують молодих людей, раніше судимих осіб, ігроманів або людей із наркотичною залежністю. Зазвичай затримані мають вік від 13 до 45 років.