Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Про Героя України з Бердянська вийде документальний фільм: де і коли подивитись

Про Героя України з Бердянська вийде документальний фільм: де і коли подивитись

Про Героя України з Бердянська вийде документальний фільм: де і коли подивитись

Валерій Чибінєєв. Джерело: ГУР МО України

Сьогодні, 24 серпня, відбудеться прем’єра документального фільму “Каракурт” про Героя України Валерія Чибінєєва з Бердянська Запорізької області.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Повномасштабне російське вторгнення підполковник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Валерій Чибінєєв зустрів на Донбасі, звідки поїхав захищати Київ. Інтерв’ю для фільму надали бойові побратими та близькі люди, зокрема його дружина Катерина. Подивитись документальний фільм можна буде о 21:30 в етері 24 каналу.

Деякий час Валерій навчався у Запорізькому ліцеї “Захисник”. Він воював з 2014 року. Спершу – в лавах 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України, а згодом – у ГУР МО України. У 2016 році чоловіка нагородили Золотою Зіркою Героя України під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності на Хрещатику.

Про Героя України з Бердянська вийде документальний фільм: де і коли подивитись
Валерій Чибінєєв. Фото: ГУР МО України

Разом з Каракуртом у його останній бій під Гостомелем був офіцер ГУР МО України, Герой України з позивним Філософ. В інтерв’ю для фільму він описав деталі.

“У цьому бою він був озброєний снайперською гвинтівкою Barrett 50 калібру. Він розмістився прямо на даху зупинки, зайняв вогневу позицію. Упродовж бою він зміг відстріляти близько 100 бронебійних боєприпасів. Усі російські БМД, які були зупинені на блокпосту в Гостомелі, мали пробоїни саме від снайперської гвинтівки Валєри”, – розповів Філософ.

Коли бронебійні закінчились, Валерій взяв автомат і продовжив бій з окупантами на ближній дистанції. Він загинув у віці 34 роки.

Роботу створили в межах проєкту “Видатні розвідники”. Цей проєкт передбачає видання й публікацію серії поліграфічних та аудіовізуальних матеріалів про воїнів-героїв, які захищали Україну у лавах воєнної розвідки.

Читайте також:

Фільм про Енергодар отримав нагороду на міжнародному кінофестивалі.