Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Росіяни знищили краєзнавчий музей у Гуляйполі

Росіяни знищили краєзнавчий музей у Гуляйполі

Росіяни знищили краєзнавчий музей у Гуляйполі

Краєзнавчий музей у Гуляйполі. Фото: Гуляйпільська міська територіальна громада

Вночі у Гуляйполі Запорізької області росіяни знищили краєзнавчий музей. Історична пам’ятка спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. Поліцейські задокументували воєнний злочин.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області.

Росіяни знищили краєзнавчий музей у Гуляйполі
Краєзнавчий музей у Гуляйполі. Фото: ГУНП в Запорізькій області.

На місці влучання працювали слідчі поліції та Служби безпеки України. За зібраними матеріалами вони відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального Кодексу України.

Обстріл прокоментували у Гуляйпільській міській територіальній громаді.

“Війна – це завжди про невідворотні жертви. Гинуть люди, руйнуються міста, нищиться культурна спадщина. Кожне влучання в будівлю – це влучання в наше серце. Наш Гуляйпільський краєзнавчий музей сьогодні вночі потрапив під ворожий обстріл. Це наша душа, місце, куди приїздили туристи з різних куточків світу, куди приходили земляки на екскурсію”, – йдеться у посиланні.

Нагадаємо, впродовж 13 та 14 серпня цього року до Запоріжжя евакуювали експонати з Гуляйпільського краєзнавчого музею. Наразі експонати знаходяться у музейних сховищах Запорізького обласного краєзнавчого музею.

Тоді у Гуляйпільській міській територіальній громаді зазначили, що до цього у будівлю три рази влучали снаряди. Працівники комунальних служб тричі накривали дах музею брезентом, щоб волога не потрапляла всередину. 

Читайте також:

У Запоріжжі розпочалася реконструкція і створення сучасного Молодіжного центру в рамках спільного проєкту ЮНІСЕФ, громади та молодіжної ради. Деякі мешканці міста занепокоєні, що реконструкція може спотворити зовнішній вигляд одного з історичних районів міста, оскільки будівля знаходиться в ареалі Соцміста.