Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Троє рятувальників постраждали внаслідок російської атаки на Запоріжжя

Троє рятувальників постраждали внаслідок російської атаки на Запоріжжя

Троє рятувальників постраждали внаслідок російської атаки на Запоріжжя

Росіяни обстріляли Степногірськ з артилерії. Фото з телеграм-каналу Івана Федорова/Русские обстреляли Степногорск из артиллерии. Фото из телеграмм-канала Ивана Федорова

24 серпня російські війська завдали артилерійського удару по Степногірську, що в Василівському районі Запорізької області. Внаслідок обстрілу постраждали троє рятувальників, а також виникла пожежа в кількох приватних будинках.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Загалом протягом минулої доби росіяни завдали 335 ударів по населених пунктах Запорізької області.

▪️ РФ здійснила 4 авіаудари по Лобковому, П’ятихатках та Новоандріївці.

▪️ 185 дронів різних типів атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Полтавку.

▪️ 4 обстріли з РСЗВ накрили Степногірськ, Новоандріївку, Роботине та Малинівку.

▪️ 142 артобстріли були здійснені по Приморському, Степногірську, Гуляйполю, Новоандріївці, Новоданилівці, Роботиному, Малій Токмачці, Малинівці, Полтавці та Преображенці.

Надійшло 29 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, вночі у Гуляйполі Запорізької області росіяни знищили краєзнавчий музей. Історична пам’ятка спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. Поліцейські задокументували воєнний злочин.

Inform.zp.ua також писав, що росіяни продовжують перекидати війська із Запорізького напрямку у бік Курської області. Ймовірно, це робиться, щоб стабілізувати лінію фронту і покращити контроль та командування над російськими призовниками. Крім цього, інтенсивність бойових дій на Запоріжжі зменшилася.