Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі може з’явитися новий сквер: де саме

У Запоріжжі може з’явитися новий сквер: де саме

У Запоріжжі може з’явитися новий сквер: де саме

Територія, де планують створити новий сквер. Фото ГО “Екосенс”/Территория, где планируется создать новый сквер. Фото ОО “Экосенс”

У Вознесенівському районі Запоріжжя поблизу Центрального пляжу планують створити новий сквер під назвою “Єднання”.

Про це повідомляє ГО “Екосенс”.

Ідея створення скверу належить заступнику міського голови Бердянської МВА Руслану Пидоричу та начальнику управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради Глібу Золотарьову.

Територія, де планують створити новий сквер
Територія, де планують створити новий сквер. Фото ГО “Екосенс”

Наразі сквер попередньо планують розмістити біля Центрального пляжу, але також розглядаються й альтернативні варіанти розташування.

“Ідея полягає в тому, щоб створити сквер, який об’єднав би усі громади Запорізької області в одному місці, щоб і запоріжці, і внутрішньо переміщені особи могли проводити час разом в одному громадському просторі. Над створенням проєкту та ескізу робота вже ведеться”, – йдеться у повідомленні.

Територія, де планують створити новий сквер
Територія, де планують створити новий сквер. Фото ГО “Екосенс”

До обговорення концепції та природоорієнтованих рішень долучилися експертки ГО “Екосенс” і фахівчині “Зеленгоспу”.

ГО також наголошує на важливості проведення громадських слухань щодо майбутнього скверу, залучивши до дискусії жителів сусідніх будинків та внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, в одному зі скверів Запоріжжя з’явилася Алея Слави захисників Маріуполя. На ній рідні та побратими військових 23-ої окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” Національної гвардії України встановили пам’ятний знак.


Inform.zp.ua також писав, що декілька місяців тому в сквері Тарасова, що напроти ТЦ “Україна”, почали з’являтися нові кіоски. У мешканців Запоріжжя виникли питання щодо законності встановлення цих конструкцій на території зони відпочинку.