Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі виявили забруднення повітря в житловій забудові: де саме

У Запоріжжі виявили забруднення повітря в житловій забудові: де саме

У Запоріжжі виявили забруднення повітря в житловій забудові: де саме

Пыль

23 серпня, в Запоріжжі по вулиці Українська,89 виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Декілька днів тому фахівці проводили планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території житлової забудови в точках по вулиці Українська,89 та майдан Профспілок, 2. Всього для досліджень відібрали 2 проби атмосферного повітря та зробили 7 вимірювань гамма-фону.

Фото: Запорізький ЦКПХ

За результатами дослідження, по вулиці Українська,89 виявили перевищення норми двох речовин в атмосферному повітрі. А саме – сірководню (0,0119 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,49 рази. І також формальдегіду (0,041 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,17 рази.

Чим небезпечні сірководень та формальдегід

Раніше Inform.zp.ua писав, що внаслідок отруєння сірководнем з’являються різь в очах, подразнення верхніх дихальних шляхів, кашель та чхання. Відсутність належного лікування може призвести до бронхіту та зниження гостроти зору.

Причиною високого рівня формальдегіду є проведення будівельних та ремонтних робіт, використання різноманітних лаків та фарб, деревостружкових плит, облаштування підвісних стель тощо. До ознак гострого отруєння формальдегіду відносяться: чхання, кашель, запаморочення, головний біль, блідість шкіри, нудота. При важкому отруєнні може настати втрата свідомості.

Нагадаємо, що на початку серпня у Заводському районі Запоріжжя виявили два підприємства, які можуть забруднювати атмосферне повітря у місті. За результатами досліджень моніторингова група склала відповідні акти.


Читайте також:

Сьогодні, 25 серпня, у Запоріжжі та в Запорізькій області не діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

25 серпня, тимчасово призупинять рух тролейбусів на ділянці від бульвару Шевченка до площі Запорізької з 9 ранку і до закінчення робіт. На цій ділянці проводитимуть ремонт дороги.

У Запоріжжі у будинку на проспекті Соборному, 44 розібрали зруйновані поверхи. Відбудувати будинок планують до кінця року.