Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З російського полону звільнили військовослужбовця із Запоріжжя

З російського полону звільнили військовослужбовця із Запоріжжя

З російського полону звільнили військовослужбовця із Запоріжжя

Фото: Володимир Зеленський

Вчора, 24 серпня, відбувся обмін військовополоненими між Росією та Україною, серед них боєць із Запорізької області.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

Загалом у ході вчорашнього обміну вдалося повернути додому 115 захисників. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби. Обмін став можливим за сприяння Об’єднаних Арабських Еміратів.

Фото: Володимир Зеленський
Фото: Володимир Зеленський

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що всі 115 полонених є військовослужбовцями-строковиками. 

“Серед інших вдалося визволити дев’ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них пів сотні боронили “Азовсталь”). Усі врятовані цього разу – солдати, сержанти та матроси. Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров’ям внаслідок поранень, а також через недотримання росією норм Міжнародного гуманітарного права у полоні”, – зазначили в Координаційному штабі.

Фото: Володимир Зеленський
Фото: Володимир Зеленський

Крім того, додому повернули шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції. А також військовослужбовців, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину. 


Читайте також:

В Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку прапорів «Під синьо-жовтим кольором незламності». Вона триватиме до 7 жовтня. 

23 серпня, мешканці Кушугумської та Василівської громад попрощалися з військовим Іваном Яськом. Чоловіка поховали на Алеї Слави у селищі Балабине. 

Ще 76 сторінок про загиблих військових додали у електронну призму – меморіал пам’яті загиблих Героїв Запоріжжя. Тепер призма містить інформацію про 323 захисників.