Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росіяни активізували наступ на Запорізькому напрямку, – речник “Легіону Свободи”

Росіяни активізували наступ на Запорізькому напрямку, – речник “Легіону Свободи”

Росіяни активізували наступ на Запорізькому напрямку, – речник “Легіону Свободи”

Фото: Генштаб ЗСУ / Фото: Генштаб ВСУ

Російські військові активізували наступальні дії на Запорізькому напрямку, зокрема підтягнули резерви, почали частіше застосовувати авіацію та артилерію.

Про це повідомив речник “Легіону Свободи” Костянтин Денисов у етері телеканалу “Еспресо”.

За словами військового, росіяни скидають бомби на лінії бойового зіткнення, обстрілюють громади, які розташовані поруч з сірою зоною. 

“Назагал така їхня логіка проглядається – вони намагаються максимально сіру зону посунути в нашу сторону. Збільшити її зону і посунути в наш бік. І далі вони пробують брати під вогневий контроль ті чи інші ділянки фронту. Ну і відповідно далі випалюють їх артилерією для того, щоб надалі пробувати просуватися вперед, посилаючи свою піхоту”, – розповів Денисов.

Як зазначив речник, окупанти не втратили бажання просуватися до адміністративних кордонів Запорізької області. Найбільшу загрозу для регіону зараз становить російська авіація. А також те, що ворог перевозить сюди техніку, боєприпаси та особовий склад сухопутним коридором з Криму до Ростова.

“Насправді те, як там накопичують російський потенціал – то ми ж розуміємо, що рано чи пізно ця ділянка фронту почне рухатися і росіяни почнуть атакувальні дії. І це пов’язано з населеними пунктами, над якими вони втратили і вогневий контроль, і фізичний. Але не втратили бажання відвоювати ці пункти і стратегічно просуватися до адміністративних кордонів Запорізької області – оце найбільше несе загрозу. Це те, що ми бачимо тут, як то кажуть, безпосередньо на землі в Запорізькій області”, –  зазначив Денисов.


Читайте також:

У Запоріжжі у будинку на проспекті Соборному, 44 розібрали зруйновані поверхи. Відбудувати будинок планують до кінця року.

Учора вночі у Гуляйполі Запорізької області росіяни знищили краєзнавчий музей. Історична пам’ятка спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. Поліцейські задокументували воєнний злочин.

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів, що заробляє приблизно 70-80 тисяч гривень на місяць.