Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Постраждалу дівчинку з Малокатеринівки перевели в палату: двоє дітей залишаються у важкому стані

Постраждалу дівчинку з Малокатеринівки перевели в палату: двоє дітей залишаються у важкому стані

Постраждалу дівчинку з Малокатеринівки перевели в палату: двоє дітей залишаються у важкому стані

В центрі постраждала дитина Єва Котлярова.Фото зі сторінки у фейсбук Володимира Сосуновського /В центре пострадал ребенок Ева Котлярова. Фото со страницы в фейсбук Владимира Сосуновского

Inform.zp.ua повідомляв, що чотири дитини, які постраждали внаслідок російського обстрілу селища Малокатеринівка, досі перебували в лікарні. Одна з постраждалих поступово одужує і вже переведена в палату.

Про це розповів голова Кушугумської ОТГ Володимир Сосуновський.

За його словами, неповнолітня Єва Котлярова на сьогодні добре себе почуває. Її перевели в палату:

“Сьогодні я відвідав дітей, які постраждали внаслідок обстрілу в Малокатеринівці. Єву Котлярову перевели в палату. Ця новина наповнює серце радістю, адже дівчинка змогла подолати цей важкий стан і вже з’явився апетит. Дякувати Богу, все минуло, і вона добре почувається”, – йдеться у повідомленні.

Постраждала дитина Єва Котлярова разом головою Кушугумської ОТГ Володимиром Сосуновським
Постраждала дитина Єва Котлярова разом головою Кушугумської ОТГ Володимиром Сосуновським. Фото з фейсбука Володимира Сосуновського

Втім, двоє хлопчиків – Станіслав Дідок та Тимур Герасімов – досі перебувають у важкому стані.

“Медики вже провели кілька складних операцій, остання з яких завершилася лише годину тому. На жаль, пошкодження спинного мозку залишаються серйозною загрозою для здоров’я”, – продовжив Володимир Сосуновський.

Нагадаємо, 20 серпня російські війська неодноразово атакували село Малокатеринівка у Запорізькому районі. Шестеро дітей віком від 10 до 17 років постраждали, а також дорослі. Згодом повідомили, що до обласної дитячої лікарні звернулися ще троє дітей. Таким чином кількість постраждалих дітей зросла до дев’яти.

Запорізька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

22 серпня у Малокатеринівці відбулося прощання з 14-річним Дмитром Гречаником. Рідні та близькі поділилися теплими спогадами про загиблого, щоб вшанувати його пам’ять.

Раніше Inform.zp.ua писав, що постраждалим дітям в Малокатеринівці збирають гроші на лікування.


29 червня о 17:40 російські війська завдали двох ракетних ударів по центральній частині міста Вільнянськ. 

Ракетний удар прийшовся у центральну частину міста, де розташовані магазини АТБ, EVA, кафе та торгівельні точки. Поруч із місцем атаки знаходиться сквер, де завжди відпочивають люди. 

Постраждали 11 дітей. Загинули дві дівчинки віком 10 та 17 років і 15-річний хлопець. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 8 дітей віком 14-15 років.